Bestuur stichting WereldhondenJosé en haar Corfu hond Nora

José Westhoff
Oprichter en voorzitter; contactpersoon Wereldhonden, screener, coördinator gastgezinnen, websitebeheer.
 
Zolang ik mij kan herinneren houd ik van dieren!
Dierenleed is één van de dingen die mij het meest aan mijn hart gaat.
Dit geldt voor alle dieren maar in het bijzonder voor zwerfhonden.
De eenzaamheid, honger, angst, stress en uitputting moeten vreselijk zwaar zijn voor deze van nature intelligente en sociale wezens.
Helaas zijn er veel landen in de wereld waar men de ogen sluit voor dit leed, en de oplossing vaak zoekt in het massaal doden van de dieren.
Tòch zijn er ook mensen, zowel in het buitenland als in Nederland, die zich het lot van deze honden wel degelijk aantrekken. Zij maken het verschil voor vele arme stakkers.
Al sinds 2012 draai ik mee in de zwerfhondenwereld en ik kan wel stellen dat niets méér voldoening geeft dan het helpen van deze uiterst kwetsbare dieren. Ze te zien veranderen van zielige hoopjes ellende tot prachtige, gelukkige, dankbare en trouwe gezinsleden. En daarbij ook nog in het geluk van de nieuwe baasjes te mogen delen, dat is het mooiste dat er is.          Ik hoop dit nog jaren te mogen doen! 
Daniëlle en haar kat Zante 

Daniëlle Dam
Secretaris; administratie, screener, contactpersoon voor Zakynthos honden en zaken, chipregistratie.
 
Sinds maart 2018 ben ik vrijwilliger bij Wereldhonden en inmiddels benoemd tot secretaris. Vóór oktober 2015 was ik nog niet bekend met zwerfhonden en katten. Door een vakantie naar Zakynthos in oktober 2015 kwam daar verandering in. Mijn man en ik vonden daar bij een strandje een mooie grote, maar zieke hond. Na wat eten geven moesten wij helaas onze weg weer vervolgen. In Nederland zijn wij hulp gaan zoeken. Een organisatie op Zakynthos is op zoek gegaan naar de grote zwarte hond en hij werd gevonden en kreeg de naam Chuck. Chuck bleek inderdaad ziek te zijn, hij had Leishmaniose. Het zou lastig worden een gouden mand voor hem te vinden. Helemaal omdat hij ook nog eens een zwarte vacht en Leishmaniose had. Zo ben ik in 2018 in contact gekomen met stichting Wereldhonden en zijn wij op zoek gegaan naar een gouden mand voor Chuck. En die heeft hij gevonden! Sinds januari 2019 is Chuck een gelukkige huishond. Sinds maart 2018 zorg ik er met heel veel plezier voor dat nog meer voornamelijk volwassen honden uit Zakynthos een gouden mandje in Nederland krijgen. Ik heb nog geen buitenlandse hond, maar wel een door ons gevonden kat uit Zakynthos, genaamd Zante.Ruud en zijn hond Kenzy uit Caïro

Ruud Wolf
Penningmeester; beheer financiën en verantwoordelijk voor financiële administratie, begrotingen en jaarverslagen. 
 
Mijn naam is Ruud Wolf, ik ben gepensioneerd zodat ik alle tijd heb om wat zinnige dingen te doen. In mei 2019 werd mij gevraagd of ik de financiën van de Stichting Wereldhonden onder mijn hoede wilde nemen als penningmeester. Dat leek mij een goede zaak mede omdat ikzelf met mijn vrouw naast twee Bearded Collies ook een fantastische hond uit Egypte heb. Daarom weet ik hoe belangrijk het is om kansarme hondjes een tweede kans in dit leven te geven en ook hoeveel plezier je daar zelf als adoptant uit haalt. Naast lezen, tuinieren en met de honden wandelen, heb ik dus nu een nieuwe hobby: zorgen dat de financiën van Stichting Wereldhonden goed geregeld zijn.  Ik hoop zo bij te kunnen dragen in het verdere succes van Wereldhonden waarbij hopelijk nog veel hondjes hier in Nederland een goede plaats vinden. Tenslotte hoop ik op een goede samenwerking met allen die zo betrokken zijn bij deze zaak.