Bielo


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 5 maanden
Schofthoogte: +/- 55 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Kozani, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Zwolle
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Heeft geen staart
Nieuw filmpje per 4/8!
Contact opnemen  

Het verhaal van Bielo:

In het noorden van Griekenland ligt het stadje Kozani tussen de bergen. Honden, van jong tot oud, worden hier zonder pardon op straat gezet. Meestal wacht hen een verschrikkelijk einde. Op de één of andere manier lijkt het alsof de moeder van Bielo dat ook wist. Ze had 8 pups gekregen, een aantal dat het daar nooit kan overleven zonder hulp. Ze zwierven rond in de buurt van het huis van een jonge vrouw. Dat weten we omdat deze vrouw de honden een aantal keren heeft gezien. Op een nacht kwam de moeder naar de deur. Daar liet ze haar 8 pups achter en verdween de straat op. De jonge vrouw belde gelijk onze contactpersoon, en hij vertelde haar hoe ze voor de pups kon zorgen. Samen besloten ze de pups op te vangen. Bielo is op 12 juli 2021 naar Nederland gevlogen en verblijft hier in een gastgezin.

Het karakter van Bielo:

Wat blijft Bielo ons verbazen. Ze is een hele rustige en ingetogen jonge hond, maar met een enorm positieve insteek. Ze is zo lief en houdt ontzettend veel van aandacht en van een knuffel. Ze laat veel dingen gewoon over zich heenkomen en neemt nieuwe indrukken eerst rustig in zich op om te verwerken. Steeds meer duikt ze toch ook vol overgave in een nieuw avontuur. Bij het stoeien op de speelweide laat ze zich niet uit het veld slaan door veel oudere en wildere pups. Maar net zo makkelijk vermaakt ze zich met snuffelen, een stok of een bal. Helaas lijkt het erop dat Bielo wagenziek is. Bij het autorijden braakt ze. Sommige honden groeien hier overheen, maar niet allemaal. Er is medicatie voor. Bielo is geboren zonder staart. Ze heeft alleen een klein stompje. Dat zien we vaker bij honden uit deze regio.

Een bericht van het gastgezin van Bielo:

Wat een ontzettend lieve knuffel is Bielo. Ze ligt graag bij je en kan dan minutenlang genieten van de aandacht. Ook gaat ze steeds makkelijker naar vreemde mensen toe, zolang ze haar maar zelf laten kiezen. Rustige honden vindt ze prima en ze speelt graag met andere pups. Katten kent ze nog niet goed, maar ze doet ze geen kwaad. Ze rent graag met een speeltje door het huis om er dan al liggend op te gaan kauwen. Ook is ze gek op eten en een kleine dondersteen. In haar nieuwsgierigheid heeft ze wel eens puppy-streken, zoals opspringen tegen het aanrecht. Maar daarin laat ze zich heel goed sturen. Lopen aan de lijn gaat fantastisch. Wel heeft ze erg weinig bespiering. Het wandelen moet dan ook rustig worden opgebouwd zodat haar spieren kunnen aansterken. Bielo is nog niet zindelijk. Ze doet haar best om alles op te houden en gaat zelf de tuin in, maar op wandeling buiten is ze nog teveel met andere dingen bezig om dan aan die andere taak te denken. We vermoeden dat ze rond de 55 cm gaat uitkomen, misschien iets meer.