Rabia (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 3 jaar
Schofthoogte: 50-55 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Göcek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Voorburg
Vergoeding: 425 euro
Bijzonderheden: Nieuwe foto's en filmpje!
Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)
Contact opnemen  

Het verhaal van Rabia:

In het heuvelachtige bosrijke gebied tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije) bevindt zich het kleine stadje Göcek. Drie jaar geleden kwam er een melding binnen bij een zwerfhondenopvangcentrum daar in de buurt. Er zou een pup door de straten van het stadje zwerven, en de bewoners maakten zich zorgen. De pup werd opgehaald en ondergebracht in het asiel. Ze kreeg de naam Rabia en inmiddels verblijft ze hier alweer drie jaar. Hoog tijd om een eigen thuis voor haar te vinden. Op 11 juni is Rabia aangekomen in Nederland. Zij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Rabia:

In Nederland bij het gastgezin blijkt Rabia een heel vriendelijke hond. Ze is lief, zachtaardig, rustig en ligt graag bij haar baasje in de buurt. Inmiddels begint ze zich wat te ontpoppen en daagt ze de andere honden in het gastgezin uit tot spel. Ze is erg sociaal, alleen opdringerige honden vindt ze niet zo fijn. Ze luistert al heel goed en komt aanrennen wanneer je haar roept om te wandelen. Ook is ze zindelijk. Wandelen aan de riem doet ze geweldig en ze gaat graag mee op pad. Van de meeste dingen buiten trekt ze zich al niks maar aan, maar rennende kinderen, mensen die uitbundig met hun armen zwaaien, en mannen, vindt ze nog wel spannend. Rabia zou echt tot haar plek komen in een rustig gezin met volwassenen die haar rustige aard weten te waarderen. Ze kan zowel bij een andere hond als alleen worden geplaatst. Bij serieuze interesse kunnen we ook een kattentest doen, al verwachten we niet veel problemen.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang in Göcek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.