Taylor (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 45-50 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Göcek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Den Haag
Vergoeding: 425 euro
 Bijzonderheden: Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)
Nieuwe foto's en filmpje!
Contact opnemen  

Het verhaal van Taylor:

Op een dag werd een zwangere hond gedumpt bij het asiel in Göcek, in het zuiden van Turkije. Ons team heeft haar direct naar de dierenarts gebracht, waar ze mocht blijven tot na de bevalling. Gelukkig is alles goed gegaan en binnen 2 weken beviel de hond, die inmiddels Ayla werd genoemd, van wel 10 puppy's. Op straat zouden ze het nooit allemaal hebben overleefd. In het asiel bleek Ayla een fantastische moeder die haar pups alle liefde, zorg en training gaf. Inmiddels zijn we een jaar verder en het gaat goed met de pups. Eén van hen is Taylor, een jonge reu die zijn hele leven in het asiel heeft gewoond. Hij kende dus geen leven in huis zoals we dat in Nederland gewend zijn. Maar nu hij in Nederland is, pakt hij alles heel goed op.

Het karakter van Taylor:

Taylor is een lieve, aanhankelijke hond. Formaat labrador. Hij is een gezellige, vrolijke huisgenoot die je enthousiast komt begroeten op het moment dat de wekker in de ochtend afgaat. Wanneer hij aandacht wil, tikt hij je met je poot aan. Taylor is energiek en nieuwsgierig maar neemt ook tijd om te chillen. Deze reu kan het erg goed vinden met de 2 honden (ook reuen) in het gastgezin, en ze spelen graag. Taylor is zo goed als zindelijk. Mee in de auto gaat prima. Buiten loopt hij al aardig mee aan de lijn. Op grote honden kan hij wat onzeker reageren en blaft dan soms. In het omheinde losloopgebied geniet hij van de grote wandeling en is hij dol op water. Eenden en vogels wekken zeker zijn interesse op. Zijn moeder is een setter, dus enig jachtinstinct zit wel in de genen. Bezigheden waarbij hij zijn neus kan gebruiken zoals speuren en geurdetectie zijn waarschijnlijk goed aan Taylor besteed. Wij zoeken daarom een sportieve adoptant/familie die het leuk vindt met hem aan de slag te gaan.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang in Göcek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.