Latino 

Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 5 jaar
Schofthoogte: 50-55 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Gocek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Gocek, Turkije
Vergoeding: 385 euro
Bijzonderheden: Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)
Binnenkort naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Latino:

In het heuvelachtige bosrijke gebied tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije) bevindt zich op een afgelegen plek een zwerfhondenopvang waar zo’n 200 honden opgevangen en verzorgd worden. De meeste honden die hier verblijven zijn op straat gevonden en dit is ook het geval bij Latino. Helaas is er daarom weinig over zijn achtergrond bekend. Vermoed wordt dat hij baasjes heeft gehad. Latino moest aanvankelijk erg wennen aan het asielleven. Hij leek somber en depressief. Maar na verloop van tijd knapte hij op en nu is hij blij als de vrijwilligers hem aandacht geven en geniet dan van een aai over zijn bol. Latino verblijft in het asiel tussen de grote honden met wie het goed kan vinden. Onlangs is Latino geselecteerd als Wereldhond. Hij is volgens de vrijwilligers een perfecte kandidaat voor adoptie, ze gunnen hem een gezin waar hij liefde krijgt en de aandacht die hij verdient. Volgens de vrijwilligers zullen de baasjes die hem adopteren er absoluut geen spijt van krijgen. Latino is geboren in 2015 en is een middelgrote hond (formaat labrador).

Het karakter van Latino:

Het feit dat Latino voor adoptie in aanmerking komt betekent dat hij een lieve en sociale hond is. Latino is vriendelijk en heeft een zacht karakter. Hij kan het met iedereen goed vinden, ook met andere honden. Katten onbekend. Latino gaat graag mee uit wandelen en loopt hierbij keurig mee aan de riem. Natuurlijk zal Latino, eenmaal in Nederland, moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Het leven in huis en het verkeer op straat zal weer even vreemd zijn voor hem. Maar ervaring leert dat honden als Latino zich snel aan zullen passen. Een begripvolle, liefdevolle en geduldige houding van de baasjes is hierbij noodzakelijk. 

Opmerkingen:

Helaas kwam uit bloedtesten naar voren dat Latino aan Leishmaniose lijdt. Deze ziekte wordt door een mugje overgedragen (voor meer informatie zie https://www.wereldhonden.nl/hond-adopteren/informatie/ziektes#Leishmaniose) Latino werd acht maanden lang behandeld met allupurinol en dit is in maart gestopt. Het gaat goed met Latino en aan hem is niets te merken. Onlangs is er een nieuwe bloedtest gedaan en hieruit is gebleken dat zijn nierwaardes iets afwijkend zijn. Een nierdieet voor Latino is daarom wel aan te raden. Met een regelmatig leven en liefdevolle verzorging kan Latino een normaal, lang en gelukkig leven leiden.

Voor meer informatie over de opvang in Gocek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.