Alex uit Italië (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Italiaanse mastiff kruising
Leeftijd: 2 jaar
Schofthoogte: 65 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Italië
Huidige verblijfplaats: Overdinkel (OV)
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Alex:

In de Zuidelijke regio Calabrië in de voet van Italië bevinden zich veel zwerfhonden. Een klein groepje dierenbeschermers is hier dagelijks actief om de dieren in nood te helpen waaronder het echtpaar Anna en Luciano (contactpersonen stichting Wereldhonden). Enkele maanden geleden werd Alex op straat aangetroffen. Hij was bang en in een vreselijke conditie, uitgemergeld en uitgedroogd. Deze arme hond moet veel doorstaan hebben. Alex werd gered en naar de opvang van Anna en Luciano gebracht. Hier kwam hij langzaam, beetje bij beetje op krachten en hij veranderde van een timide en angstige hond in een vrolijke, lieve grote lobbes. Iedereen is dol op Alex! Behalve de vrijwilligers ook de vele andere honden die hier aanwezig zijn. Alex is inmiddels medisch getest, gevaccineerd, gecastreerd en klaar voor zijn nieuwe leven bij baasjes in Nederland. Op 19 juni is Alex in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin in Overdinkel.

Het karakter van Alex:

Alex is het type 'gentle giant'. Hij is een lieverd met een fantastisch karakter. Een speciale hond, Italiaanse mastiffs (Cane Corso) vind je zelden als zwerfhond op straat. Hij is grappig en energiek. Alex is een echte mensenhond, aanhankelijk en trouw. Hij hecht zich erg aan zijn baasjes. Mastiffs staan bekend om hun trouw aan de baas en zijn graag bij hem of haar in de buurt. Vanwege zijn grootte en kracht is Alex geen hond voor kleine kinderen. Hij heeft regelmatige beweging nodig om zijn gewicht en spierkracht te behouden. Bij grote honden als Alex is een rustige tred gedurende 1 of 2 uur per dag voldoende. Alex is intelligent en heeft een 'will to please' dus hij is goed te trainen. Met andere honden kan hij het goed vinden, katten onbekend. Zijn vacht is kort en behoeft geen onderhoud. Drinken bestaat uit slobberen en het kan nog wel eens een waterfestijn worden. We zoeken voor deze lieve lobbes ervaren baasjes die van grote honden houden. En flink wat tijd om Alex mentaal en fysiek bezig te houden. Dat heeft deze jongen nodig. Algemene karaktereigenschappen van de bullmastiff zijn: loyaal, toegewijd, beschermend, betrouwbaar, alert, liefdevol, en moedig. Voor meer informatie over dit bijzondere ras zie de link hieronder.

Opmerking:

Voor meer informatie over de Italiaanse mastiff (Cane corso) https://nl.wikipedia.org/wiki/Cane_corso

Voor meer informatie over de opvang in Italië zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia