Chica (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising Jack Russel
Leeftijd: 6 jaar
Schofthoogte: 25 - 30 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Rio Maior, Portugal
Huidige verblijfplaats: Spijkenisse
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Chica:

Chica is gevonden in een varkensstal, waar ze haar leven in eenzaamheid doorbracht. Er was niemand die voor haar zorgde. Een dierenvriendin wist ervan en ging 2 à 3 keer per week eten brengen bij Chica. Het arme hondje was doodsbang. Op een dag nam de vrouw Chica mee naar huis waar meerdere zwerfhonden liefdevol opgevangen worden. Wat direct opviel was dat Chica steeds rondjes liep. Zelfs als ze eten kreeg bleef ze tussendoor in cirkeltjes lopen. Een verklaring hiervoor is nooit gevonden, het is misschien haar manier om met angst om te gaan. Het duurde maanden voordat ze in één keer haar bakje leeg at, zonder rondjes te lopen. Chica bleef een schuw en angstig meisje en pas na lange tijd kon ze voorzichtig aangeraakt worden. Heel langzaam kreeg Chica vertrouwen in haar verzorgster en liet ze zich voorzichtig aaien en knuffelen. Maar steeds als er onbekende mensen langskwamen dook ze snel onder het bed. Met veel geduld en liefde werd Chica uiteindelijk een vrolijk en blij hondje dat graag speelde met de andere honden. Onlangs is stichting Wereldhonden gevraagd voor Chica een thuis te zoeken omdat ook zij een kans verdient. Chica moest hiervoor weg gehaald worden uit haar vertrouwde omgeving. Het risico was aanwezig dat zij in Nederland een terugval zou krijgen en weer angstig en onzeker zou worden. Op 8 mei kwam Chica aan in Nederland. Ze werd meteen opgevangen in een ervaren gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn. Hier is Chica inmiddels al aardig gewend en het gaat steeds beter met haar. In overleg met het gastgezin is besloten dat Chica nu klaar is voor adoptie en een leven bij haar eigen baasje(s). Chica is heel klein van formaat, type jack russel en zij weegt 5 kilo. 

Het karakter van Chica:

Chica is een lief hondje dat, als ze eenmaal op haar gemak is, graag aandacht krijgt. Toen zij in het Nederlandse gastgezin aankwam trok zij zich aanvankelijk terug in een hoekje maar na een dag of vier leek zij zich wat meer te ontspannen. Chica komt nu zelfs naar het opvangbazinnetje toe om geknuffeld te worden, ze gaat dan tegen haar been aanstaan. Bij plotselinge geluiden en bewegingen kan ze nog wel in paniek raken. Ze begint dan weer met rondjes lopen. In het gastgezin speelt ze met de andere honden en voelt ze zich al aardig thuis. Chica is dol op lekkere (puppy) brokjes. We zoeken voor Chica een rustig huishouden zonder veel prikkels waar ze zich veilig voelt. Veel heeft Chica niet nodig; een zachte mand, een tuin waar ze de eerste periode haar behoefte kan doen, lekkere brokjes maar bovenal veel begrip en liefde.

Opmerking:

Rond haar neusje heeft Chica littekens, deze zijn veroorzaakt door een huidprobleem dat zij opliep tijdens haar leven in de varkenstal in Portugal. Chica is hier succesvol voor behandeld en heeft er geen last van.