Het verhaal van Bitsaki:

Al enige tijd liep Bitsaki zwervend op straat rond. Hij zag er mager en verwaarloosd uit en buurtbewoners maakten zich zorgen om dit loslopende hondje. Gevaar ligt overal op de loer en de kans op aanrijdingen of vergiftiging door dieronvriendelijke mensen is altijd aanwezig voor zwerfhonden. Één van de bewonders belde de dierenbeschermster (vrijwilligster bij st.Wereldhonden) en Bitsaki werd snel in veiligheid gebracht. Hij werd liefdevol opgevangen bij de dierenbeschermster, samen met meerdere zwerfhonden. 


Het karakter van Bitsaki:

Bitsaki is in zijn leven verwaarloosd en mishandeld. Hij heeft verschillende oude botbreuken die hierop wijzen.
Bij een medische controle is naar voren gekomen dat één van zijn ribben verkeerd is vast gegroeid en aan zijn rechter achterpoot heeft hij helaas artrose opgelopen.
Gezien zijn achtergrond is het dus begrijpelijk dat Bitsaki aanvankelijk angstig was maar zijn vertrouwen in de mens is inmiddels hersteld alhoewel Bitsaki altijd even tijd nodig heeft om mensen te leren kennen. Soms komt zijn verleden weer boven en kan hij schrikken van iets. Bitsaki heeft geleerd dat 'happen' dan de beste verdediging is. Belangrijk daarom is om Bitsaki vooral met rust te laten in het begin. Kent hij je eenmaal is Bitsaki heel aanhankelijk en zit hij graag bij je op schoot.