Het verhaal van Toni

Toni is, samen met 1 zusje en 5 broertjes, gevonden in een doosje. De pupjes waren een week of 4 oud en konden alleen helemaal niet overleven. Gelukkig heeft een vrijwilliger van Zakynthos Animal Welfare Fund (ZAWF), het doosje op tijd gevonden. De persoon die de pups 'weggaf' had gelukkig nog wel een dekentje in het doosje gedaan. (zie foto). We gaan er maar vanuit dat deze persoon niet anders kon, al is het voor ons niet te begrijpen om dit doosje met deze prachtige diamanten zomaar los te laten. Gelukkig hebben de pups de eerste maanden van hun leventje bij een lief gastgezin op Zakynthos doorgebracht. Zij heeft ze gekoesterd en geknuffeld. Dat is te merken want het zijn zeer sociale hondjes geworden. 

Het karakter van Toni

Toni is, net als broer Loui (ook op deze site), een toppup. Hij is van de 2 pups de wat drukkere, enthousiastere hond. Vooral binnenshuis voelt hij zich 'het mannetje', Tegelijkertijd is hij buiten best nog een beetje bang van alle prikkels die op hem afkomen. Dit is wat zijn gastouder over hem zegt: Een enthousiaste blaf en indringende ogen die je overal volgen. Toni moet nog erg wennen aan alle prikkels buiten en wijkt niet van mijn kuiten met lopen. Tot hij een andere hond ziet, dan glijdt alle onzekerheid van hem af en daagt hij uit om te gaan spelen. Hij vindt het heerlijk om te spelen met andere honden, net als zijn broer Loui. Samen zijn het dan 2 stuiterballetjes. Toni is in het spel een tikkeltje dominant, vooral naar broertje Loui kan hij fel zijn en hem blijven uitdagen. Ook Toni houdt ontzettend van knuffelen. Binnenshuis is hij echt wel haantje de voorste. Toni wil weleens een blafje laten horen als hij een als hij een vreemd geluidje hoort. Nog niet alle geluiden zijn hem nog bekend natuurlijk, jong als hij is. Hij is al bijna zindelijk, op af en toe een ongelukje na. Tja, de foto's en filmpjes spreken voor zich. What you see is what you get. Een lieve, vrolijke, actieve pup die de nodige aandacht vraagt en ook verdient. Toni is een kruising met vermoedelijk een setter en/of spaniel.  Setters zijn actieve honden, daarom zoeken wij mensen die het fijn vinden veel te ondernemen met Toni. Zeker als hij volwassen is, zal hij veel beweging en activiteit nodig hebben. Mensen die alle tijd en geduld hebben om deze heerlijke pup lekker te verwennen en nog meer tot bloei te laten komen. Een huis met een tuin in een wat landelijke omgeving zou het summun zijn voor deze jongen.  Toni is gevaccineerd en ontwormd. Hij heeft een schofthoogte van 45 cm en staat dus al best aardig hoog op zijn pootjes. Hij weegt rond de 10 kg. Hij verblijft in een lief en actief gastgezin in Amsterdam. 

Opmerking

voor meer informatie over de opvang op Zakynthos zie: https://wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/zawf-zakynthos