Het verhaal van Ragnar

31 december 2020, de laatste dag van het jaar, gaat vaak gepaard met een feeststemming en champagne. Zo niet voor Ragnar. Een aardige mevrouw bracht haar vuilnis weg, toen zij een vreemd geluid hoorde. Toen ze verder ging kijken,  zag en hoorde ze een huilende Ragnar. Zij geloofde eerst haar ogen niet en haar hart huilde. Dit kon toch niet waar zijn? Een jonge pup tussen al het grove vuil! Zij heeft direct gebeld naar Zakynthos Animal Welfare Fund, een kleinschalige opvang op Zakynthos, waar wij mee samenwerken. Eén van de vrijwilligers van ZAWF is snel gekomen, heeft Ragnar in de auto gezet en is direct doorgereden naar de dierenarts. Een pup van 2,5 maand jong is kwetsbaar en daarom was het belangrijk direct te kijken hoe het met zijn gezondheid was. (zie foto's). 
Inmiddels zijn we een half jaar verder en Ragnar is klaar om uit te vliegen, op naar een nog mooier leven dan hij al had in de opvang.  Ragnar weegt nu 15 kilo en is 42 cm hoog. Hij is volledig gevaccineerd en voordat hij naar Nederland komt, zal hij worden gesteriliseerd. Hij is negatief getest op leishmania. Ragnar komt eind juni/half juli naar Nederland. 

Het karakter van Ragnar

Ragnar is gewoon een ontzettend leuke pup, een vrolijke brok energie. Hoe geweldig rescuehonden vaak zijn, bewijst Ragnar maar weer eens: Gevonden op een vuilisbelt en toch zo levenslustig en goed van vertrouwen naar mensen. Hij kan ook goed met poezen en andere honden. Eigenlijk is Ragnar de ideale (gezins)hond.Hij is pienter en gek op knuffelen. Er lijkt ook een snufje labrador in hem te zitten. Ragnar zit in een fijn opvanggezin op het platte land van Zakynthos. Hij is het leven in Nederland natuurlijk nog helemaal niet gewend. Alle geluiden en geuren zijn hem vreemd. Het zal tijd nodig hebben om hier aan te wennen. Hij loopt al aardig aan de riem. Zindelijk worden, zal hij nog moeten leren. Wij zoeken mensen die op zoek zijn naar een speels en sportief hondje. Mensen die de tijd, liefde en het geduld hebben om Ragnar de fijne kneepjes van het leven in Nederland te leren. Welke adoptanten zijn straks zo gelukkig om een glas champagne te mogen heffen op de komst van Ragnar?  Op deze mooie griek met de scandinavische naam, die "de wijze raadgever" betekent. 

Opmerking

voor meer informatie over de opvang op Zakynthos zie: https://wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/zawf-zakynthos