Het verhaal van Thirza:

Een dierenbeschermster en haar ouders redden, verzorgen en vangen dagelijks zwerfhonden op in hun boerderijtje in Struga. Één van hen is Thirza.
Thirza is in 2017 als pupje gevonden bij de bouwmarkt Nabizi in Struga. Ze had geluk en werd op tijd gered en vervolgens opgevangen op de boerderij. Sindsdien brengt zij hier haar leven door tussen de vele andere honden. Thirza is al sinds een jaar reisklaar wat betekent dat een hond gechipt, gevaccineerd, en gesteriliseerd is. Hoog tijd dus dat deze Wereldhond eindelijk naar Nederland komt en een eigen baasje krijgt. Op 12 september is Thirza aangekomen. Ze wordt opgevangen in een gastgezin in Nieuw Vennep.
Thirza is geboren in 2017

Het karakter van Thirza:

Thirza is een lieve, rustige, wat introverte hond. Ze is voorzichtig, onderdanig en afwachtend en valt een beetje in het niet tussen de tientallen andere honden op de boerderij. Wanneer ze iets lekkers krijgt, wil ze wel eens om zich heen blaffen (tegen niemand in het bijzonder). Thirza is vriendelijk en sociaal. Ze kan goed opschieten met honden en ook met katten (zoals op bijgaand filmpje te zien is).