Het verhaal van Catootje:

Een dierenbeschermster en haar ouders redden, verzorgen en vangen dagelijks zwerfhonden op in hun boerderijtje in Struga. Één van hen is Catootje.
Catootje is in Macedonië als pupje op straat gevonden. Gelukkig werd ze op tijd gered en vervolgens opgevangen op de boerderij. Catootje heeft hier bijna een jaar doorgebracht, tussen vele andere honden. Op 16 juli is Catootje naar Nederland gekomen. Zij verblijft momenteel in een gastgezin in Beek en Donk (bij Helmond).
Catootje is geboren in januari 2018

Het karakter van Catootje:

Catootje is een klein, terriër-achtig, ruwharig meisje. Ze is bescheiden, rustig, aanhankelijk en gericht op mensen. Catootje is sociaal en speelt graag met andere honden. Ook met katten kan ze het goed vinden (zie bijgaand filmpje). Buiten heeft Catootje energie voor tien en lange wandelingen zijn dan ook goed aan haar besteed. Catootje loopt netjes mee aan de riem maar wil ook graag lekker los rennen om haar energie kwijt te kunnen. Hierbij kan ze nog wel eens achter vogeltjes aan gaan wat een jachtinstinct doet vermoeden. Catootje is een heerlijk, vrolijk hondje dat voor veel gezelligheid in huis zal zorgen.