Het verhaal van Nicky:

In de Zuidelijke regio Calabrië in de voet van Italië bevinden zich veel zwerfhonden. Ongewenste pupjes worden hier aan de lopende band gedumpt en aan hun lot overgelaten. Zo werden er in het voorjaar vier kleine pupjes (waaronder Nicky) gevonden nabij een drukke weg. Één van de pups was aangereden en heeft het helaas niet overleefd. Nicky en zijn zusjes waren er slecht aan toe. Ze waren mager, uitgedroogd en angstig. Gelukkig kwam hulp net op tijd. De hondjes werden gered en opgevangen in een zwerfdierenopvang dat gerund wordt door dierenbeschermster Anna (contactpersoon stichting Wereldhonden) en haar echtgenoot Luciano. Anna ontdekte bij twee van de pups (waaronder ook Nicky) elastiekjes die strak om hun piepkleine staartjes vastgebonden waren. Toen zij de elastiekjes voorzichtig wilde verwijderen vielen de staartjes eraf. Ze behandelde de geinfecteerde wonden die gelukkig voorspoedig genazen. De pupjes kwamen langzaam uit hun schulp. Ze groeiden en bloeiden en werden met de dag mooier. Anna noemde ze liefkozend ‘the Bianco pups’ (de witte pupjes). De twee meisjes kregen de prachtige namen Adina en Becky. En het reutje werd Nicky gedoopt. De drie hondjes spelen en ravotten de hele dag met de vele andere pups daar en hebben het prima naar hun zin. Nicky, Becky en Adina worden goed verzorgd en gesocialiseerd door Anna en haar echtgenoot. Eind augstus is het drietal reisklaar. De pups zijn dan volledig gevaccineerd en gechipt. Voor Nicky, Becky en Adina hoog tijd voor hun reis naar Nederland, waar ze hopelijk worden opgewacht door hun toekomstige baasjes.
Nicky en zijn zusjes zijn geboren in april 2019 en zullen naar verwachting uitgroeien tot middelgrote honden van ongeveer 50 cm. Aangezien Nicky een reu is zal hij wellicht nog iets groter worden.

Het karakter van Nicky:

Nicky is een vriendelijk en sociaal reutje. Hij was oorspronkelijk de kleinste pup maar heeft zijn zusjes inmiddels al aardig ingehaald. Nicky speelt graag met andere honden en is vrolijk en blij. Natuurlijk zal Nicky nog veel moeten leren als hij eenmaal in Nederland is en een puppy cursus wordt dan ook van harte aanbevolen. 
De pups lijken een kruising te zijn met een Maremmano, dit typisch Italiaans ras wordt gebruikt voor het bewaken van de schaapskuddes maar zijn ook als huishond steeds populairder. Dit vanwege hun kalme, goedmoedige en bedachtzame karakter.