Het verhaal van Becky:

In de Zuidelijke regio Calabrië in de voet van Italië bevinden zich veel zwerfhonden. Ongewenste pupjes worden hier aan de lopende band gedumpt en aan hun lot overgelaten. Zo werden er in het voorjaar vier kleine pupjes gevonden nabij een drukke weg. Één van de pups was aangereden en heeft het helaas niet overleefd. De drie andere pups waren er slecht aan toe. Ze waren mager, uitgedroogd en angstig. Gelukkig kwam hulp net op tijd. De hondjes werden gered en opgevangen in een zwerfdierenopvang dat gerund wordt door dierenbeschermster Anna (contactpersoon stichting Wereldhonden) en haar echtgenoot Luciano. Anna ontdekte bij twee van de pups (niet bij Becky) elastiekjes die strak om hun piepkleine staartjes vastgebonden waren. Toen zij de elastiekjes voorzichtig wilde verwijderen vielen de staartjes eraf. Ze behandelde de geinfecteerde wonden die gelukkig voorspoedig genazen. De pupjes kwamen langzaam uit hun schulp. Ze groeiden en bloeiden en werden met de dag mooier. Anna noemde ze liefkozend ‘the Bianco pups’ (de witte pupjes). De twee meisjes kregen de prachtige namen Becky, en Adina. En het reutje werd Nicky gedoopt. De drie hondjes spelen en ravotten de hele dag met de vele andere pups daar en hebben het prima naar hun zin. Becky, Adina en Nicky worden goed verzorgd en gesocialiseerd door Anna en haar echtgenoot. Op 1 september is Becky aangekomen in Nederland. Zij wordt opgevangen in een gastgezin waar al een andere hond aanwezig si.
Becky en haar broer en zus zijn geboren in april 2019 en zullen naar verwachting uitgroeien tot middelgrote honden van ongeveer 50 cm.

Het karakter van Becky :

Becky is de kleinste van het stel. Zij heeft het geluk gehad dat haar staartje niet afgebonden was en alleen zij beschikt dan ook nog over haar volledige staart.
Zij lijkt iets rustiger en meer afwachtend te zijn dan haar broertje en zusje. Becky vindt vooral het buiten lopen aan de riem erg spannend. Dit zal te maken hebben met haar slechte ervaring op straat, waar ze heeft moeten zien te overleven. Met geduld en liefde zal haar bijgebracht moeten worden dat het op straat juist leuk en veilig is. Becky moet sowieso nog veel leren aangezien ze het huisleven (nog) niet gewend is. Een puppycursus op den duur wordt dan ook van harte aanbevolen.
De pups lijken een kruising te zijn met een Maremmano, dit typisch Italiaans ras wordt gebruikt voor het bewaken van de schaapskuddes maar zijn ook als huishond steeds populairder. Dit vanwege hun kalme, goedmoedige en bedachtzame karakter.