Het verhaal van Ariana:

Een in Roemenië wonende dierenbeschermster trekt zich het lot van de zwerfhonden in haar omgeving aan. Voor haar werk is zij dagelijks te vinden op het drukke treinstation van Craiova en treft hier dan regelmatig zwerfhonden aan. Ook Ariana is op deze manier gevonden. Honden als Ariana zijn vaak van baasjes geweest die op een dag genoeg hebben van de hond en besluiten ze weg te doen. Aangezien er op het station dagelijks ‘dogcatchers’ aanwezig zijn die de honden op brute wijze vangen en meenemen naar het gemeentelijke asiel annex dodingstation is dit de snelste en goedkoopste manier om van je hond af te komen. Dat de honden een gruwelijk leven in het asiel te wachten staat en ze hier een langzame dood tegemoet gaan zal de ‘baasjes’ een zorg zijn. De dierenbeschermster zag Ariana gelukkig op tijd en nam haar mee naar een veilige plek, haar hondenopvang in de buurt van Craiova. En hiermee werd Ariana's leven gered. Zij verblijft momenteel in de opvang samen met andere lotgenoten. Inmiddels is Ariana gevaccineerd, gesteriliseerd en voorzien van een chip en is ze in afwachting van haar reis naar Nederland waar ze hopelijk op betere en trouwere baasjes kan rekenen.
Ariana is geboren in 2018

Het karakter van Ariana:

Ariana is een vriendelijke, vrolijke en lieve hond, er zit geen greintje kwaad in haar. Ze kan het met iedereen goed vinden, ook met kinderen en is zeer aanhankelijk.
Ariana is vernoemd naar een hond die jaren geleden op precies dezelfde plek is gevonden en als twee druppels op haar lijkt. Deze hond is inmiddels in Nederland, geaopteerd door een vriendelijk echtpaar dat hem Arie heeft genoemd.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Craiova zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/roemenie