Het verhaal van Timos:

Timos is geboren op het Griekse eiland Zakynthos. Het leven van Timos is wat raar verlopen. Timos werd begin april namelijk gevonden bij één van de dierenbeschermingsorganisaties op het eiland, Zante Strays genaamd. Vastgebonden aan een hek op het moment dat er geen vrijwilligers aanwezig waren. Dit moet
's avonds of 's nachts hebben plaatsgevonden. Wij willen er dan ook niet over nadenken hoe Timos zich toen gevoeld moet hebben. In het donker op een vreemde plek, helemaal alleen. Ook zijn broer Takis werd de dag voor of na de vondst van Timos op dezelfde wijze gevonden door een vrijwilliger. Gelukkig werden Timos en zijn broer gevonden door een vrijwilliger en zij worden nu liefdevol opgevangen in de shelter. Timos is geboren rond november 2018 en wordt naar verwachting rond de 55 cm hoog. 20 juni is Timos naar Nederland gekomen. Hij verblijft bij een gastgezin met hond.

Het karakter van Timos:

Timos is een leuke en lieve hond. Hij heeft een prachtige bruine vacht. Timos is vrolijk en kan het goed vinden met andere honden en naar verwachting ook met katten. In tegenstelling tot zijn broer is Timos wel wat verlegen. Hij wacht graag af wat zijn broer in eerste instantie doet. Tevens blijkt hij wat angstig te zijn voor sommige mannen. Wij zoeken een baas voor Timos die hem de tijd wil geven te wennen aan zijn nieuwe situatie. Dit heeft hij echt even nodig. Het volgen van een cursus met zijn baas zal hier zeker bij helpen.