Het verhaal van Sifi:

Sifi komt oorspronkelijk van het Griekse eiland Kreta. Ook hier is dierenmishandeling helaas een veelvoorkomend probleem. Op een dag kreeg Suzan (contactpersoon stichting Wereldhonden in Monemvasia) een noodoproep vanaf Kreta. Dierenvrienden hadden gezien hoe een oude man de pupjes van zijn hond doodsloeg. Naast deze moederhond was er nog een klein hondje dat aan een ketting zat. Het was Sifi. Voordat de oude man de kans kreeg ook hem iets aan te doen werd Sifi snel weggehaald door de dierenvrienden. Ook de moederhond werd bevrijd van de ketting. De honden werden op de boot naar Athene gezet waar Suzan ze opving en met haar mee nam naar Monemvasia. Sindsdien verblijft Sifi bij Suzan thuis waar hij het erg goed maakt. Binnenkort heeft Sifi al zijn benodigde vaccinaties gehad en eind februari zal hij op reis naar Nederland gaan. Op 24 februari is Sifi in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.
Sifi is geboren rond augustus 2018

Het karakter van Sifi:

Sifi is een lief vrolijk kereltje vol energie en leven. Hij speelt enthousiast met andere honden en vindt alles gezellig en leuk. Sifi houdt van mensen! Hij ligt het liefst de hele dag op schoot. En als er visite is staat hij als eerste vooraan. Sifi heeft iets weg van een jack russel terrier, stoer, grappig en energiek als hij is. In het gastgezin wordt druk geoefend met het 'hier komen' en er worden vorderingen gemaakt. Eenmaal bij zijn nieuwe baasjes zal Sifi nog wel het één en ander moeten leren. Een cursus wordt daarom van harte aanbevolen. 

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia