Het verhaal van Floyd:

Floyd is gevonden op een verlaten eiland bij de Griekse kust. Hij werd gebruikt als waakhond en ‘alarm’ als een boot langs het eiland voer. Dag en nacht zat Floyd aan een ketting met als enige gezelschap een kip. Toen dierenvrienden hem wilden redden verwachtten ze een vijandige agressieve hond maar in plaats daarvan zagen ze een bange gestreste pup in een volwassen hondenlijf. Floyd liet zich zonder problemen meenemen naar Athene waar hij meteen door een dierenarts nagekeken werd. Floyd bleek uitgeput, uitgedroogd en zwaar ondervoed te zijn. Hij werd behandeld en tijdelijk opgevangen in een asiel waar hij kon bijkomen van de zware tijd die hij achter de rug had. Niet lang daarna werd Floyd opgevangen in het huis van een dierenbeschermer en tevens trainer. Hier krijgt Floyd de verzorging en training die hij nodig heeft om zijn nieuwe leventje aan te kunnen. Floyd doet het erg goed hier en mag blijven tot de dag waarop hij naar Nederland af zal reizen en waar een mooi nieuw leven op hem wacht.
Floyd’s leeftijd wordt geschat op 3 jaar.

Het karakter van Floyd:

Floyd is een verlegen en gevoelige jongen. Hij had een paar maanden nodig om over zijn grootste angsten heen te komen. Inmiddels heeft hij zich aangepast aan een leven dat hij nooit gekend heeft. Floyd is zindelijk in huis en loopt netjes mee aan de riem. Hij is rustig, en sociaal naar mensen, andere honden en ook naar katten toe. Aangezien Floyd totaal geïsoleerd geleefd heeft en uitsluitend als ‘alarm’ werd gebruikt is het begrijpelijk dat zijn verleden af en toe opspeelt en hij buiten van zich laat horen. Floyd heeft een extreem slechte start in zijn leven gehad en heeft goede en liefdevolle begeleiding nodig. We zoeken een rustige omgeving voor hem en stabiele en ervaren baasjes die hem veiligheid en steun kunnen bieden om zijn laatste angsten te overwinnen en hem een liefdevol en gelukkig leven gunnen.

Opmerking:

Het verhaal van Floyd en de reddingsactie is mooi in beeld gebracht in het bijgaande filmpje. Tijdens deze reddingsactie zijn in totaal 3 honden, 48 katten en een baby geitje gered.