Houdt u van honden? Heeft u geduld en tijd? Dan is gastgezin zijn misschien iets voor u!

Wij zoeken op dit moment met name gastgezinnen voor de honden die extra aandacht en tijd behoeven. Bijvoorbeeld angstige honden, maar ook de ruwe diamanten die extra observatie en training nodig hebben. Ook voor de wat oudere of gehandicapte honden zoeken wij fijne gastgezinnen.

Om deze honden op te vangen, heb je allereerst een flinke dosis 'tender loving care' nodig. Daarnaast moet je over voldoende tijd en ruimte beschikken en is ervaring met honden en hondengedrag een pré.

Gastgezin zijn is mooi en dankbaar werk. Maar vaak ook intensief en vermoeiend. Een full time taak, met als beloning een enorme voldoening

 
Wat houdt het in?

 • Als gastgezin onfermt u zich over een direct uit het buitenland gekomen hond tot een geschikt baasje voor hem of haar gevonden is.
  Voor de opvanghond is de overgang van zwerfhond/asielhond naar het leven als gezinshond een grote verandering. Hoewel de meeste honden zich wonderbaarlijk snel aanpassen, zijn er ook honden die wat meer tijd nodig hebben om alle nieuwe indrukken te verwerken.
  Uiteraard zijn alle honden gezond en volledig gevaccineerd maar in een enkel geval moeten ze nog ontwormd worden en een goede wasbeurt krijgen.

 • Het betreft pups, volwassen, of oudere honden.

 • Het kiezen van de opvanghond gaat altijd i.o.m. de opvangcoordinator waarbij rekening wordt gehouden met de thuis situatie van het gastgezin en met de persoonlijke wensen (zoals grootte en geslacht).

 • Na aanmelding als gastgezin wordt er contact opgenomen door onze opvangcoordinator. Zij zal u alles vertellen over het opvangen van honden en eventuele vragen beantwoorden. Indien mogelijk zal er een huisbezoek plaatsvinden. Aan de hand van een opvangovereenkomst worden de voorwaarden besproken en wederzijds vastgelegd.

 • De duur van de opvang is moeilijk te voorspellen. Dit kan varieren van enkele dagen tot enkele weken. In een zeldzaam geval zelfs tot enkele maanden.

 • Het gastgezin hoeft niet mee te zoeken naar een baasje. Stichting Wereldhonden adverteert voor de hond en neemt de screening van de aspirant baasjes voor haar rekening. Dit gaat vaak in overleg met het gastgezin die de hond tenslotte het beste kent.

 • De geselecteerde baasjes komen langs bij het gastgezin om kennis te maken met de hond. Het gastgezin begeleidt deze kennismaking en ziet meteen of er een ‘klik’ is.

 • Het gastgezin brengt verslag van de kennismaking uit aan stichting Wereldhonden en in overleg wordt bepaald of de hond geadopteerd kan worden.

 • Na de betaling wordt een afspraak gemaakt en komen de nieuwe baasjes de hond bij het gastgezin ophalen.

 • De taak van het gastgezin zit erop, de opvanghond gaat een mooi leven tegemoet.

 

Wat zijn de kosten?

In principe zijn er geen kosten aan verbonden.

De benzinekosten voor het ophalen van de hond op luchthaven van aankomst kunnen eventueel gedeclareerd worden. Ook wordt er hondenvoer, indien aanwezig, beschikbaar gesteld.

Dierenartskosten worden door stichting Wereldhonden vergoed mits er vooraf aan het dierenartsbezoek overleg is geweest en goedkeuring is gegeven door stichting Wereldhonden.

 

Wat heeft u nodig?

Veel liefde, geduld, begrip en empathie voor de hond en diens vaak zware verleden in het buitenland. Verantwoordelijkheidsgevoel en enige ervaring op hondengebied, dit i.v.m. het opvoeden, eventuele zindelijkheidstraining, het aan de riem lopen en socialiseren van de opvanghond.

 

Helpt u mee? Ga naar het contactformulier...

Namens onze Wereldhonden alvast hartelijk dank!