Het verhaal van Dodo

Dodo is door een vrijwilligster van ZAWF weggeghaald bij een plek waar op honden werd geschoten. Dat komt nogal eens voor in Griekenland, schieten op zwerfhonden. Gelukkig is Dodo op tijd weggekomen. Dodo staat bij  Adoptie op Afstand omdat hij leishmania heeft. Een vervelende ziekte, overgebracht door een zandvliegje dat besmet is met de parasiet. De leishmania is al heel lang onder controle bij Dodo en hij heeft nooit klachten gehad. Dodo krijgt momenteel nog één kuur met het medicijn Milteforan, om de parasiet hopelijk voorgoed het zwijgen op te leggen. Als deze kuur goed aanslaat en zijn bloedwaardes daarna goed zijn, plaatsen wij Dodo bij de gewone adopties. Dat zou juni 2021 kunnen zijn. Wij denken namelijk dat er iemand nog veel plezier met en aan Dodo hebben. Dodo woont al best lang bij een gastgezin op Zakynthos, samen met andere honden en katten. Daar wordt goed voor hem gezorgd maar doordat dit lieve gastgezin veel dieren opvangt en zij in een klein huisje wonen, is de situatie niet ideaal voor Dodo. Het is tijd dat Dodo bij een familie 'voor zichzelf' komt, waar hij genoeg aandacht en ruimte krijgt. Dat verdient deze lieverd. Dodo is geboren rond maart 2011, heeft een schofthoogte van 50 cm en weegt 35 kilo. De donatie voor Dodo zal ingezet worden om de Milteforan te betalen. Een effectief maar wel zeer duur medicijn. 

Het karakter van Dodo

Dodo wordt ook wel 'mr. Dodo' genoemd door de contactpersoon van ZAWF, vanwege zijn respectabele leeftijd en de wijze rust die hij uitstraalt. Dodo is wat je noemt een superhond. Het is een knappe, loyale gentleman. Hij is lief voor zowel mensen als dieren, hij kan met katten en kinderen én het is ook nog eens een ontzettende vrolijkerd. Dodo tovert een glimlach op je gezicht, hij zit vol levensvreugde. Dat hij wat ouder is zou je niet zeggen; hij is energiek, houdt van wandelen, knuffelen en van lekker spelen is hij ook niet vies. De foto's en het filmpje spreken boekdelen. 

Update 16 juni 2021 
Dodo is in Nederland aangekomen. Hij zit  in een fijn gastgezin en wie weet gaan zij hem ook adopteren of zoeken wij een ander baasje voor hem. 

Opmerking

voor meer informatie over de opvang op Zakynthos zie: https://wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/zawf-zakynthos