Het verhaal van Jack

Jack verblijft nu ongeveer een 4 maanden in het de opvang van The Animal Welfare Association of Monemvasia. De eigenaresse van deze opvang, Suzan, kreeg een melding van een hond, die zou zijn vastgebonden aan een boom en niet op zijn poten stond. Samen met een vrijwilliger is zij naar deze plek gereden om hem te redden.  Het verhaal van Jack is zo gruwelijk, dat je het bijna niet gelooft. Jack zat met een touw om zijn poten vast aan een boom, met naast hem een voerbak. Hij lag daar liggend te eten.  Ze hebben hem losgemaakt en snel meegenomen,  voordat de eigenaar dit zag. Vervolgens zijn ze linea recta naar de dierenarts gereden en hier bleek dat Jack verschillende verwondingen had. De halsband die om zijn nek zat was veel te strak, die was in zijn huid gegroeid. De touwen om zijn poten hadden lelijke open wonden gemaakt. Later is geconstateerd dat Jack ook leishmania heeft. Zijn lichamelijke wonden zijn goed hersteld.  Jack blijft voor altijd in de opvang. De donatie voor Jack zal worden gebruikt voor zijn verzorging en medicatie voor de leishmania.
Het is niet voor te stellen dat iemand dit een hond aandoet. Suzan heeft een rechtszaak aangespannen tegen de gestoorde eigenaar. Helaas gaat de rechtspraak erg traag en hebben dieren geen prioriteit. Daarom zal zijn zaak ergens in april 2021 behandeld worden. Wij blijven dit volgen en hopen zo dat er recht gesproken wordt voor Jack. 


Het karakter van Jack

Jack is een prachtige hond. We vermoeden dat hij lang in deze afschuwelijke omstandigheden heeft doorgebracht. Hierdoor is hij helaas behoorlijk verknipt geraakt.  De enige die hij vertrouwt is Suzan. Naar andere mensen en honden is hij niet sociaal. Onze Nederlandse contactpersoon is in oktober 2020 in Monemvasia geweest. Zij vertelt dat Jack een mooie, enthousiaste hond is maar dat hij niet benaderbaar is door andere mensen dan Suzan. Gelukkig wordt er goed voor hem gezorgd en heeft hij een mooie plek in een afgescheiden deel van de shelter. 

Opmerking

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia

Update
De onderste 4 foto's zijn van mei 2021. Jack ziet er stukken beter uit.
 
   
                                                                                                     de redding van Jack
   
Suzan en Jack