Het verhaal van deze familie

In het zuiden van Italië, in Vibo Valentia, helpen Anna en Luciano zwerfhonden uit hun omgeving.  Ze hebben een kleinschalige shelter bij hun huisje, waar zij ongeveer 30 zwerfhonden opvangen. Stichting Wereldhonden biedt regelmatig honden ter adoptie aan van deze kleinschalige shelter.  Deze bijzondere familie honden bestond oorspronkelijk uit 3 broers en 2 zussen. De 2 zusjes zijn geadopteerd, zij wonen in noord Italië. De 3 broers wonen al geruime tijd bij Anna en Luciano. Toen de familie door een dierenliefhebber werd gevonden,  zaten zij met zijn allen in een kooi van ongeveer 2 vierkante meter. Er werd niet goed voor hen gezorgd en zij waren zwaar verwaarloosd. We hebben het sterke vermoeden dat ze ook fysiek mishandeld zijn. Deze honden kenden, tot ze werden gevonden en gered, alleen een leven vol angst. Angst voor hun 'baas', de reden dat zij bang zijn voor met name mannen.  

Het karakter van de honden

We noemen de 3 heren de "De drie Musketiers" van Anna. De honden zijn namelijk dol op Anna en vertrouwen haar volledig. Doordat de honden zo slecht zijn behandeld in het verleden, hebben zij een enorme angst ontwikkeld. Deze angst uit zich door agressief te reageren naar met name mannen, alhoewel ook Luciano langzaam hun vertrouwen krijgt. De honden zitten bij elkaar in een kennel. Het is in en in triest dat door het wangedrag van een incapabel persoon, hen de kans is ontnomen ooit in een warm gezin op te groeien. Deze prachtige honden maken door hun gedragsproblemen geen kans op adoptie. Gelukkig krijgen ze liefde van Anna en worden ze goed verzorgd. Maar deze verzorging kost natuurlijk geld en dat is wat deze kleinschalige shelter altijd te kort heeft. 

Opmerking

Voor meer informatie over de opvang in Vibo Valentia zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia