Het verhaal van Rudy

Rudy is door één van de vrijwilligers van SCARS (Second Chance Animal Rescue Society) uit Athene gevonden op het eiland Salamina, vlakbij Athene . De vrijwilliger is naar Salamina verhuisd o. a. om daar voor de vele zwerfhonden die daar leven, te zorgen. Rudy at uit vuilniszakken en af en toe werd er door de lokale bevolking een bot naar hem gegooid. Misschien goed bedoeld maar niet genoeg om van te leven. Rudy wordt medisch onderzocht; hij heeft behoorlijke evenwichtsproblemen. Er zijn dagen dat hij nauwelijks kan lopen en veel pijn heeft. Daarvoor krijgt hij ontstekingsremmers. Er wordt verder onderzoek gedaan om te kijken wat de evenwichts-problemen veroorzaakt. Is het dysplasie of artrose als gevolg van zijn leeftijd? Rudy woont bij de vrijwilliger, samen met een aantal poezen en zijn grote vriendin Black. Zij staat hieronder op deze pagina. Rudy krijgt speciaal voer en extra vitamines voor zijn botten. Daar zullen de donaties voor Rudy met name aan besteed worden,  zodat hij enigszins prettig van zijn oude dag kan genieten. 

Het karakter van Rudy

Rudy is een zeer lieve en volgzame hond. Hij is minimaal 15 jaar of ouder, een supersenior dus. Hij kan het goed vinden met de andere honden en katten. Black is zijn grote vriendin. Ze vinden het heerlijk samen te slapen. 

Opmerking

voor meer informatie over de opvang in Athene zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/scars-athene