Het verhaal van Black

Black is gevonden door één van de vrijwilligers van SCARS (Second Chance Animal Rescue Society) op het eiland Salamina. Een eiland dat dicht bij Athene ligt en waar heel veel zwerfhonden leven. De vrijwilliger is naar dit eiland verhuisd om voor de zwerfhonden te zorgen. Black zat onder de teken, was verzwakt en de vrijwilliger heeft haar in huis genomen. Na een maand is Black behoorlijk ziek geworden, ze moest enorm spugen en had heftige diarree, waardoor ze in rap tempo verzwakte. Na verschillende onderzoeken bleek dat ze Leishmania had en een ontsteking aan haar dikke en dunne darm. Met de nodige medische zorg en een goed dieet kwam ze er langzaam weer een beetje bovenop. Onlangs werd duidelijk dat er een toename is van witte bloedlichaampjes in haar bloed, wat betekent dat de leishmaniose weer opspeelt. Na onderzoeken, we spreken begin november 2020,  is duidelijk geworden dat Black viscerale leishmania heeft. Er is een behandeling gestart met cortisonmedicatie, de reguliere leishmaniamedicatie en daarnaast krijgt ze extra voedingssupplementen om weer op krachten te komen. Het gaat een stukje beter met haar. Ze eet weer en maakt kleine wandelingetjes en komt soms voor een aai.  We hopen dat het herstel zich op deze manier voortzet.  Black komt door haar medische situatie en haar leeftijd niet meer aanmerking voor adoptie. Ondertussen krijgt zij wel goede zorg en medicijnen. De donaties zullen met name aan haar medicijnen en speciale voeding besteed worden. Zodat zij, ondanks haar fysieke problemen, een redelijk comfortabel leven kan leiden bij de vrijwilliger waar ze woont. 

Het karakter van Black

Black is een geweldige hond van rond de 10 jaar oud.  De vrijwilliger geeft aan dat ze "enorme tedere en liefhebbende ogen heeft. Ogen die zo kenmerkend zijn voor zwerfhonden die veel hebben meegemaakt en toch zo vergevingsgezind zijn". Ze is heel affectief en vriendelijk met katten, andere honden en mensen. 
Black is  - zoals op de foto's te zien is - grote vrienden met Rudy, de hond die bij dezelfde vrijwilliger woont en ook op deze pagina staat. 

Opmerking

Voor meer informatie over de opvang in Athene zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/scars-athene