Het verhaal van Charlie

Charlie is als kleine pup door een vrijwilligster van de kleinschalige shelter Little Friends Lefkas gevonden. Samen met zijn broertje zat hij helemaal vastgedraaid in een voetbalnet. We weten niet hoelang de stakkers daar hebben gezeten en hoe ze daarin verstrikt geraakt zijn. Helaas was zijn broertje al overleden en had Charlie o.a. een schedelfractuur en een gebroken kaak. Charlies botbreuken zijn, na de nodige medische zorg en met veel geduld en liefde van zijn verzorgers, allemaal geheeld maar hij heeft iets aan zijn ogen waardoor hij minder goed kan zien.

Het karakter van Charlie

Charlie is een ontzettende lieverd. Hij voelt zich op zijn gemak bij de vrijwilligers van de shelter en houdt van zijn dagelijkse routine. Hij raakt erg gestressed als hij in een onbekende omgeving komt, met mensen die hij niet kent of als de dingen niet gaan zoals hij gewend is. Daarom kan hij niet geadopteerd worden. Gelukkig wordt er goed voor hem gezorgd en geniet hij van het spelen met de ander hondjes in de shelter. Charlie wordt eind december 1 jaar en de allerkleinsten van de shelter zijn ook dol op hem, zoals op het filmpje te zien is.  

Opmerking

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas/