Het verhaal van Lucky
Lucky woont sinds 2 jaar bij de kleinschalige opvang Galgos Rescue Almeria. In deze shelter zitten met name galgo's (windhonden) en podenco's. Galgo's en Podenco's worden ingezet voor de jacht en zij worden vooral gezien als werkinstrument. Als ze niet meer nodig zijn om voor de baas te 'werken', worden zij afgedankt en belanden zij vaak op straat. 
Galgos Rescue Almeria wordt gerund door Sandy en John, twee dierenliefhebbers die oorsponkelijk uit België komen.  Lucky is een podenco en we weten niet zoveel over zijn achtergrond behalve dat hij ook voor de jacht is gebruikt.  Voordat hij in de rescue werd opgenomen heeft hij op straat geleefd. Stel je eens voor wat deze lieverd allemaal heeft meegemaakt, gezien zijn leeftijd. 

Het karakter van Lucky
Lucky is minimaal 15 jaar dus we kunnen hem met recht een  "super-senior" noemen. Het is een lieve hond die zich veilig voelt in de shelter. Door zijn leeftijd en doordat hij een lange reis niet meer aan zou kunnen, zal hij nooit geadopteerd worden. Gelukkig mag hij zijn laatste jaren bij Sandy en John slijten, iets wat we hem van harte gunnen omdat hij daar de zorg en aandacht krijgt die hij verdient.

Opmerking

Voor meer informatie over de opvang in Almeria zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/galgos-rescue-almeria