Rabia (nieuw!)

Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 3 jaar
Schofthoogte: 50-55 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Göcek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Voorburg
Vergoeding: 425 euro
Bijzonderheden: Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)
Contact opnemen  

Het verhaal van Rabia:

In het heuvelachtige bosrijke gebied tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije) bevindt zich het kleine stadje Göcek. Drie jaar geleden kwam er een melding binnen bij een zwerfhondenopvangcentrum daar in de buurt. Er zou een pup door de straten van het stadje zwerven, en de bewoners maakten zich zorgen. De pup werd opgehaald en ondergebracht in het asiel. Ze kreeg de naam Rabia en inmiddels verblijft ze hier alweer drie jaar. Hoog tijd om een eigen thuis voor haar te vinden. Op 11 juni is Rabia aangekomen in Nederland. Zij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Rabia:

Rabia staat in het asiel bekend als een heel vriendelijke hond. Ze is lief, zachtaardig, rustig en gedraagt zich heel netjes. Wandelen aan de riem doet ze geweldig en ze gaat graag mee op pad. Ook spelen met de andere honden vindt ze leuk om te doen. Rabia is altijd blij haar mensen te zien en komt graag voor een beetje aandacht van bezoekers aan het asiel. Ze is lief en zou het geweldig doen in een eigen liefdevolle familie. Natuurlijk zal ze nog veel moeten leren wanneer ze in Nederland is, zoals wennen aan het drukke verkeer. Maar Rabia heeft alles in zich om een geweldige huishond te worden.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang in Göcek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.