Sally 

Geslacht: Teef
Ras/Type: Springer spaniel kruising
Leeftijd: 5 maanden
Schofthoogte: +/- 50 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Sally:

In februari dit jaar deed een echtpaar op Lefkas een nare ontdekking. Er was een hond gedumpt langs de kant van de weg. Maar ze was niet alleen. Bij haar was een doos neergezet met 5 pups erin van nog geen week oud... Het echtpaar heeft ze alle 6 opgevangen. Ze besloten om de moeder, een springer spaniel, te adopteren en voor de 5 pups een nieuw huisje te zoeken. Zo zijn onze rescuers in beeld gekomen. De 5 pups, springer spaniel kruisingen, zijn nu in de opvang van Little Friends Lefkas. Ze spelen daar lekker met de andere pups. Overdag zijn er vrijwilligers aanwezig in de shelter, die de pups alvast wat socialiseren. Ze wandelen aan de lijn, er komt regelmatig bezoek, ook van kinderen. Hier in Nederland zullen ze wel verder opgevoed en gesocialiseerd moeten worden net zoals elke andere pup.

Het karakter van Sally:

Sally wordt omschreven als een relaxte, blije en speelse pup. De heeft een prachtige zijde-achtige vacht. Een knuffel op zijn tijd vindt ze weliswaar fijn, maar water en gaten graven zijn haar passie. Waarschijnlijk zal ze een medium hond worden, iets groter dan haar moeder. Op dit moment (begin juni) is ze 8 kilo en 30 cm hoog. We vermoeden dat ze zo rond de 50 cm en 20 kilo zal uitkomen. Maar zekerheid hebben we niet omdat de vader niet bekend is. We proberen de honden eind juni, begin juli naar nederland te laten komen.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas, zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas