Josie 

Geslacht: Teef
Ras/Type: Springer spaniel kruising
Leeftijd: 5 maanden
Schofthoogte: +/- 50 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Josie:

In februari dit jaar deed een echtpaar op Lefkas een nare ontdekking. Er was een hond gedumpt langs de kant van de weg. Maar ze was niet alleen. Bij haar was een doos neergezet met 5 pups erin van nog geen week oud... Het echtpaar heeft ze alle 6 opgevangen. Ze besloten om de moeder, een springer spaniel, te adopteren en voor de 5 pups een nieuw huisje te zoeken. Zo zijn onze rescuers in beeld gekomen. De 5 pups, springer spaniel kruisingen, zijn nu in de opvang van Little Friends Lefkas. Ze spelen daar lekker met de andere pups. Overdag zijn er vrijwilligers aanwezig in de shelter, die de pups alvast wat socialiseren. Ze wandelen aan de lijn, er komt regelmatig bezoek, ook van kinderen. Hier in Nederland zullen ze wel verder opgevoed en gesocialiseerd moeten worden net zoals elke andere pup.

Het karakter van Josie:

Josie is een typische spaniel. Ze houdt van lekker in de zon liggen, van een knuffel op zijn tijd en natuurlijk ook van graven. Een duik in het water vindt ze heerlijk. Op dit moment (begin juni) weegt ze 10 kilo en heeft ze een schofthoogte van 35 cm. We denken dat ze wel groter wordt dan moeder Susie, die weegt 13 kilo. Vermoedelijk zal Josie uitkomen rond de 20 kilo en 50 cm. We proberen de pups snel naar Nederland te laten komen, zo rond eind juni/begin juli, wanneer er een vlucht beschikbaar is.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas, zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas