Mayor 

Geslacht: Reu
Ras/Type: Springer spaniel kruising
Leeftijd: 5 maanden
Schofthoogte: +/- 55 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Mayor:

In februari dit jaar deed een echtpaar op Lefkas een nare ontdekking. Er was een hond gedumpt langs de kant van de weg. Maar ze was niet alleen. Bij haar was een doos neergezet met 5 pups erin van nog geen week oud... Het echtpaar heeft ze alle 6 opgevangen. Ze besloten om de moeder, een springer spaniel, te adopteren en voor de 5 pups een nieuw huisje te zoeken. Zo zijn onze rescuers in beeld gekomen. De 5 pups, springer spaniel kruisingen, zijn nu in de opvang van Little Friends Lefkas. Ze spelen daar lekker met de andere pups. Overdag zijn er vrijwilligers aanwezig in de shelter, die de pups alvast wat socialiseren. Ze wandelen aan de lijn, er komt regelmatig bezoek, ook van kinderen. Hier in Nederland zullen ze wel verder opgevoed en gesocialiseerd moeten worden net zoals elke andere pup.

Het karakter van Mayor:

Mayor wordt omschreven als een tedere, relaxte jongen. Hij houdt van eten en knuffelen. Maar zoals het een echte spaniel betaamt, zijn zijn grote passies toch wel water en gaten graven. Hij is een echte sweetheart, en zo relaxed. Mayor is de grootste van de pups. Op dit moment is hij 13 kilo (begin juni) en heeft hij een schofthoogte van 35 cm. We denken dat hij nog wat groter gaat worden dan zijn moeder. Mogelijk gaat Mayor wel meer dan 20 kilo wegen en een schofthoogte krijgen van 55 cm. Wellicht minder, wellicht meer. We hopen de pups rond eind juni, begin juli naar nederland te laten komen. We zijn hiervoor afhankelijk van vluchten.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas, zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas