Taylor (nieuw!)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 45-50 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Göcek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Göcek, Turkije
Vergoeding: 425 euro
 Bijzonderheden: Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)
Half juni naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Taylor:

Op een dag werd een zwangere hond gedumpt bij het asiel in Göcek, in het zuiden van Turkije. Ons team heeft haar direct naar de dierenarts gebracht, waar ze mocht blijven tot na de bevalling. Gelukkig is alles goed gegaan en binnen 2 weken beviel de hond, die inmiddels Ayla werd genoemd, van wel 10 puppy's. Op straat zouden ze het nooit allemaal hebben overleefd. In het asiel bleek Ayla een fantastische moeder die haar pups alle liefde, zorg en training gaf. Inmiddels zijn we een jaar verder en het gaat goed met de pups. Eén van hen is Taylor, een jonge reu die zijn hele leven in het asiel heeft gewoond. Hij kent dus geen leven in huis zoals we dat in Nederland gewend zijn. Desondanks denken we dat hij zich met de juiste geduldige begeleiding goed zal kunnen aanpassen.

Het karakter van Taylor:

Taylor lijkt erg op zijn moeder. Hij heeft haar rustige, vriendelijke en stabiele karakter overgenomen. Omdat moeder Ayla een jachthond is, vermoeden we dat Taylor ook wat jachtinstinct kan hebben. Daar moeten zijn nieuwe baasjes wel verdacht op zijn. Verder is hij gek op water en speelt graag met zijn broertjes en zusjes. In Turkije heeft Taylor leren lopen aan een tuigje. Hij pakt het goed op en leert nieuwe dingen sowieso snel aan. Hoewel hij nog jong is en veel moet leren loopt hij al netjes mee op wandelingen met of zonder andere honden. Het is onbekend hoe Taylor is met katten, kinderen en in een auto. Ook heeft hij nog nooit in een huis geleefd en heeft dus ook niet geleerd om zindelijk te zijn. Desondanks denken we dat Taylor met een beetje zorg en geduld een echte familiehond kan worden.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang in Göcek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.