Fanny (in optie)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: +/- 50 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Eind juni naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Fanny:

Fanny is in maart 2021 geboren in een klein dorpje op Lefkas. De bewoners waren echter niet blij met de aanwezigheid van de zwerfhonden en hun pasgeboren pups. Toen onze rescuers hoorden dat de bewoners alle 8 of 9 pups dood wilden maken, zijn ze er direct naartoe gegaan. Op locatie bleek dat het waarschijnlijk om 2 nestjes ging van twee teefjes, een moeder en een dochter van elkaar. Het was echter onduidelijk welke pup van welke moeder was. Ook over de vaders is weinig bekend. Waarschijnlijk zijn het verschillende reutjes geweest. Uiteindelijk zijn er 7 pups gevangen, maar het lot van de andere is niet duidelijk. De 7 pups zijn naar de shelter gebracht waar nu goed voor ze wordt gezorgd. Fanny mag binnenkort naar Nederland komen.

Het karakter van Fanny:


Fanny is een heel lief meisje dat graag de hele dag wil spelen. Maar desondanks staat ze haar mannetje tussen al die broertjes! Ze heeft een geweldige persoonlijkheid en een minstens zo mooie zachte vacht. Wel wordt ze vermoedelijk wat kleiner dan haar broertjes. Waarschijnlijk ergens rond de 50 cm en 20 kilo, wellicht iets minder. Ook loopt ze inmiddels als goed aan de riem en is ze goed met kinderen. De katten in de shelter negeert ze. Fanny en haar familieleden groeien op in de shelter op Lefkas. Daar zijn onze mensen druk bezig om de pups alvast wat dingen te leren. Maar het leven in Nederland is heel anders dan op Lefkas, dus eenmaal hier zullen ze nog een heleboel moeten ontdekken. Allemaal nieuwe geuren en indrukken. Maar met wat geduld en liefde wordt Fanny een vriendin voor het leven.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas, zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas