Alex uit Griekenland (in optie)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: +/- 60 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Eind juni naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Alex:

Alex is in maart 2021 geboren in een klein dorpje op Lefkas. De bewoners waren echter niet blij met de aanwezigheid van de zwerfhonden en hun pasgeboren pups. Toen onze rescuers hoorden dat de bewoners alle 8 of 9 pups dood wilden maken, zijn ze er direct naartoe gegaan. Op locatie bleek dat het waarschijnlijk om 2 nestjes ging van twee teefjes, een moeder en een dochter van elkaar. Het was echter onduidelijk welke pup van welke moeder was. Ook over de vaders is weinig bekend. Waarschijnlijk zijn het verschillende reutjes geweest. Uiteindelijk zijn er 7 pups gevangen, maar het lot van de andere is niet duidelijk. De 7 pups zijn naar de shelter gebracht waar nu goed voor ze wordt gezorgd. Alex mag binnenkort naar Nederland komen.

Het karakter van Alex:

Alex is een hele lieve pup, een groot knuffelmonster en één en al plezier. Ondanks zijn leeftijd loopt hij al netjes mee aan de riem. Hij speelt graag met zijn broertjes en zusjes en is goed met kinderen. Ook katten gaan goed. Vermoedelijk wordt hij een grote jongen met een geschatte schofthoogte rond de 60 cm en een gewicht van ongeveer 25 kilo of zelfs meer. Hij heeft een prachtige tekening rond zijn ogen, een kenmerk van veel Lefkas puppy's. Alex en zijn familieleden groeien op in de shelter op Lefkas. Daar zijn onze mensen druk bezig om de pups alvast wat dingen te leren. Maar het leven in Nederland is heel anders dan op Lefkas, dus eenmaal hier zullen ze nog een heleboel moeten ontdekken.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas, zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas