Greta 


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 2 jaar
Schofthoogte: 35 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Göcek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Lelystad
Vergoeding: 385 euro
Bijzonderheden: Blind
Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)

Contact opnemen  

Het verhaal van Greta:

Greta's volle geschiedenis zullen we nooit weten. Wel kunnen we zeggen dat het niet leuk moet zijn geweest. De eerste ontmoeting met deze jonge blinde dame was namelijk in een vreselijk gemeentelijk asiel in Antalya. Gelukkig was er een Duitse organisatie die haar daar vond. Zij hebben ons team in Turkije gevraagd om voor Greta te gaan zorgen. Greta woont sindsdien bij een tijdelijk gastgezin in Turkije, waar ze het huis deelt met onder andere 4 katten. Inmiddels is ze ook nagekeken door een dierenarts en die kon vaststellen dat zeker 1 oog niet meer werkt. Eenmaal bij het gastgezin bleef ze echter overal tegenaan lopen, dus vermoedelijk is ze helemaal blind. Maar slim als ze is paste ze zich in een week tijd aan, en nu merk je haar handicap alleen op in vreemde omgevingen. Wanneer Greta in Nederland is zullen haar ogen verder worden nagekeken. Op 11 juni is Greta aangekomen in Nederland. Ze wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Greta:

Stoere kleine Greta is een onverschrokken dame. Ze mag dan wel blind zijn, maar ze doorkruist bospaden en klimt en klautert over de meeste lokale rotsblokken. Alles op haar eigen rustige en beheerste tempo. Snelheid hoeft voor haar niet, lekker samen erop uit en genieten is veel belangrijker. Onderweg houdt ze haar baasje goed in de gaten. Ze is zich bewust van stemcommando's en kijkt regelmatig even om om te luisteren of je er nog bent. Daarom loopt ze in dit rustige gebied in Turkije vaak los. In het drukkere Nederland zal dat misschien minder goed kunnen. Zeker in het begin als ze nog moet wennen. Greta heeft een lieve en vrolijke persoonlijkheid en ze zou het geweldig doen als iemands maatje. Ze is heel trouw en moedig en laat haar handicap haar plezier in het leven niet bederven. Naast aandacht is ze ook gek op eten. Wel heeft ze de neiging om te blaffen als ze vreemde geluiden hoort. Greta gaat goed om met andere honden en houdt van spelen. In haar opvanggezin in Turkije wonen ook vier katten en die vindt ze fascinerend. Ze kan dan een beetje te opdringerig worden en dat vinden ze niet allemaal even leuk. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Göcek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.