Lucia (gereserveerd)

Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 2 jaar
Schofthoogte: 35-40 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Vibo Valentia, Italië
Huidige verblijfplaats: Vibo Valentia, Italië
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: In juni naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Lucia:

In de Zuidelijke regio Calabrië in de voet van Italië bevinden zich veel zwerfhonden. Een klein groepje dierenbeschermers is hier dagelijks actief om de dieren in nood te helpen waaronder het echtpaar Anna en Luciano (contactpersonen stichting Wereldhonden). Lucia en haar twee pups werden op straat aangetroffen. De moeder en pups waren in nood en werden gelukkig op tijd gered. Ze werden alle drie meegenomen naar de opvang van het diervriendelijke echtpaar. Hier kregen ze een eigen 'tuinhuisje' en eten en drinken. De hondjes waren eindelijk veilig en Lucia kon zich nu vol overgave aan haar moederrol wijden. En dit deed ze dan ook. Zij verzorgde haar pups Luuk en Luna heel liefdevol. Voor de kleintjes zijn al baasjes gevonden. Binnenkort komt het hele gezinnetje naar Nederland. Indien er tegen die tijd nog geen baasjes voor Lucia gevonden zijn zal ze worden opgevangen in een gastgezin. 

Het karakter van Lucia:

Lucia is een liefdevol hondje dat dankbaar is voor het beetje aandacht dat ze krijgt. Helaas weten we niet wat er zich allemaal afgespeeld heeft in haar leven maar gezien haar houding kunnen we dit wel raden. Lucia is in eerste instantie nog wat bang en schrikachtig. Zij zal in Nederland tijd nodig hebben om te wennen en we vragen van de baasjes begrip en geduld voor haar. Lucia zal nog veel moeten leren maar zal eerst rust nodig hebben zodat zij bij kan komen van haar zware leven in Italië. Wij verwachten dat ze zich uiteindelijk zal ontpoppen tot een trouw en lief hondenmaatje. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Italië zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia