Alex uit Turkije 


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 48 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Gocek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Nieuwe Niedorp
Vergoeding: 425 euro
Bijzonderheden: Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)

Contact opnemen  

Het verhaal van Alex:

In het heuvelachtige bosrijke gebied tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije) bevindt zich op een afgelegen plek een zwerfhondenopvang waar zo’n 200 honden opgevangen en verzorgd worden. Hier is Alex de eerste tijd ondergebracht. Hij werd langs een bosweg gevonden, duidelijk verdwaald en de weg kwijt. Hoe hij hier terecht is gekomen zullen we nooit weten maar waarschijnlijk heeft Alex langere tijd gezworven. Hij was er niet best aan toe en was ondervoed, uitgedroogd en op zoek naar liefde en aandacht. Alex werd meegenomen naar de opvang waar hij helemaal opbloeide en veranderde in een gezonde en actieve prachtige hond. Sinds enige tijd wordt Alex opgevangen door een gastgezin waar meerdere honden en ook drie katten aanwezig zijn. Op 11 juni is Alex in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Alex:

Alex is een vrolijke en liefdevolle hond met een duidelijk jachtinstinct. Deze slimme, ondernemende en nieuwsgierige jongen wordt sinds drie maanden getraind en al snel had hij de basis commando's door. Als echte jachthond is Alex ook eigenwijs, en op zijn gelukkigst als hij met zijn neus aan het snuffelen is. Overdag mag Alex loslopen en 's nachts verblijft hij in een kennel, waar hij overigens nooit zijn behoefte doet dus Alex is goed zindelijk te trainen. Alex is een onafhankelijke hond die zijn eigen gang gaat maar ook graag bij zijn roedel is. Hij is sociaal en vriendelijk, ook naar andere honden. Alex is dol op mensen en is lief en aanhankelijk. We zoeken actieve baasjes die van lange wandelingen houden waarbij Alex goed zijn energie kwijt kan. Ze zullen beslist de show stelen met deze bijzondere mooie jonge hond.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang in Gocek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.