Dana (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: 55 tot 60 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Griekenland
Huidige verblijfplaats: Ter Apelkanaal (GR)
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Dana:

Dana en haar moeder en zusje Isis (ook op deze site) waren zwerfhonden en leefden langs een drukke weg buiten Athene. Naast een muur had Sandy, de moederhond, een gat in de grond gegraven en hier sliepen de honden. Gelukkig werden ze op tijd door dierenvrienden opgemerkt en kon de reddingsactie van start gaan. Deze verliep zonder enige moeite want de honden waren niet bang en konden makkelijk gepakt worden. Sandy, Dana en Isis werden meegenomen naar een opvang/asiel waar ze bij konden komen van hun avontuur. Dana en Isis kregen hun verplichte vaccinaties en toen ze oud genoeg waren werd hun reis naar Nederland geboekt. Op 6 mei kwamen de zusjes aan op Schiphol. Ze worden samen opgevangen in een gastgezin in Ter Apelkanaal, waar nog meer honden aanwezig zijn.

Het karakter van Dana:

Zowel Dana als haar zusje Isis zijn sociale, vriendelijke en vrolijke pups met een zacht karakter. Ze zijn makkelijk in de omgang en passen zich snel aan in hun nieuwe omgeving. Alhoewel speels en beweeglijk kunnen ze ook heerlijk relaxen en genieten van een zachte mand om in te slapen. Dana en Isis zijn graag in gezelschap van mensen en andere honden. Dana is de rustigste van het stel. Ze is iets groter dan haar zus. Dana weegt (op 15 mei) zo'n 9 kilo. De pups worden naar verwachting middelgrote tot grote honden van ongeveer 55-60 cm schofthoogte.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Athene zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/scars-athene