Isis (in optie)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: 55 tot 60 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Athene, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Ter Apelkanaal (GR)
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Isis:

Isis en haar moeder en zusje Dana (ook op deze site) waren zwerfhonden en leefden langs een drukke weg buiten Athene. Naast een muur had Sandy, de moederhond, een gat in de grond gegraven en hier sliepen de honden. Gelukkig werden ze op tijd door dierenvrienden opgemerkt en kon de reddingsactie van start gaan. Deze verliep zonder enige moeite want de honden waren niet bang en konden makkelijk gepakt worden. Sandy, Isis en Dana werden meegenomen naar een opvang/asiel waar ze bij konden komen van hun avontuur. Isis en Dana kregen hun verplichte vaccinaties en toen ze oud genoeg waren werd hun reis naar Nederland geboekt. Op 6 mei kwamen de zusjes aan op Schiphol. Voor Dana zijn geschikte baasjes gevonden. Voor Isis zijn wij nog op zoek. Isis wordt opgevangen in een gastgezin in Ter Apelkanaal, waar kinderen en meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Isis:

Zowel Isis als haar zusje Dana zijn sociale, vriendelijke en vrolijke pups met een zacht karakter. Ze zijn makkelijk in de omgang en passen zich snel aan in hun nieuwe omgeving. Alhoewel speels en beweeglijk kunnen ze ook heerlijk relaxen en genieten van een zachte mand om in te slapen. Isis en Dana zijn graag in gezelschap van mensen en andere honden. Isis is iets ondernemender en heeft wat meer pit. In het gastgezin draait ze lekker mee. Isis kent al een paar regels zoals zitten voor een koekje en voordat ze mag eten. Buiten loopt Isis netjes mee aan de riem. Het mensen in het gastgezin vinden haar lief en makkelijk en vangen haar met plezier op. Isis wordt naar verwachting een middelgrote hond van ongeveer 55-60 cm schofthoogte.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Athene zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/scars-athene
k