Dani (gereserveerd)

Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: +/- 45 cm
Gecastreerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Eind mei naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Dani:

Lefkada, ook wel Lefkas is genoemd is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee. Voor toeristen een heerlijk oord, maar voor menig (zwerf)hond een stuk minder plezierig. Gelukkig bevindt zich een klein groepje dierenbeschermers op het eiland dat zich om deze dieren bekommert. Dani werd samen met zijn zes broertjes en zusjes gevonden op het strand. Mensen op een langsvarende boot zagen de kleintjes en konden ze daar natuurlijk niet achterlaten. Het hele nestje (waaronder ook wereldhondjes Trixie, Rosie, en Emily) werd meegenomen en kwam uiteindelijk terecht bij de dierenbeschermers die een klein asieltje runnen op het eiland. De kleine pupjes waren er niet best aan toe. Hun vacht zag er slecht uit en ze waren zwaar ondervoed. Dankzij goede en liefdevolle verzorging zijn Rosie en haar broertjes en zusjes er weer helemaal bovenop gekomen. Hun vacht glanst weer en hun oogjes stralen. De pups bleken gelukkig kerngezond. Eind mei is Dani volledig gevaccineerd en klaar voor zijn reis naar Nederland. 

Het karakter van Dani:

Dani is een echte jongen, houdt van spelen en ravotten. Bij de eerste kennismaking met mensen is hij wat verlegen maar het ijs is gauw gebroken. Dani is aanhankelijk en wordt graag aangehaald. Hij is net als zijn zusjes een lief en sociaal hondje. Alle pups uit dit nest zijn lichtgewicht hondjes en zullen waarschijnlijk niet groter worden dan 40 tot 45 cm. Ze zijn geboren omstreeks 1 februari. Dani was op 1 mei 28 cm hoog en woog 10 kilo. Uiteraard zal Dani nog veel moeten leren als hij in Nederland is. Zo is hij het verkeer en het leven in een huis niet gewend. Met liefdevolle en geduldige begeleiding zal hij snel wennen bij zijn nieuwe baasjes.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas