Emily (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: +/- 45 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Eind mei naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Emily:

Lefkada, ook wel Lefkas is genoemd is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee. Voor toeristen een heerlijk oord, maar voor menig (zwerf)hond een stuk minder plezierig. Gelukkig bevindt zich een klein groepje dierenbeschermers op het eiland dat zich om deze dieren bekommert. Emily werd samen met haar zes broertjes en zusjes gevonden op het strand. Mensen op een langsvarende boot zagen de kleintjes en konden ze daar natuurlijk niet achterlaten. Het hele nestje (waaronder ook wereldhondjes Trixie, Rosie, en Dani) werd meegenomen en kwam uiteindelijk terecht bij de dierenbeschermers die een klein asieltje runnen op het eiland. De kleine pupjes waren er niet best aan toe. Hun vacht zag er slecht uit en ze waren zwaar ondervoed. Dankzij goede en liefdevolle verzorging zijn Emily en haar broertjes en zusjes er weer helemaal bovenop gekomen. Hun vacht glanst weer en hun oogjes stralen. De pups bleken gelukkig kerngezond. Eind mei is Emily volledig gevaccineerd en klaar voor haar reis naar Nederland. 

Het karakter van Emily:

Emily is een allerliefst pupje. Ze is vriendelijk, aanhankelijk en sociaal. Emily is altijd blij en vrolijk en geniet van het spelen met haar broertjes en zusjes. Alle pups uit dit nest zijn lichtgewicht hondjes en zullen waarschijnlijk niet groter worden dan 40 tot 45 cm. Ze zijn geboren omstreeks 1 februari. Emily was op 1 mei 27 cm hoog en woog 7 kilo. Qua uiterlijk lijkt er iets van een jachthond in haar te zitten maar daar is vooralsnog niets van te merken. Uiteraard zal Emily nog veel moeten leren als zij in Nederland is. Zo is ze het verkeer en het leven in een huis niet gewend. Met liefdevolle en geduldige begeleiding zal ze snel wennen bij haar nieuwe baasjes.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas
Binnenkort hier een filmpje van Emily.