Rosie (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 3 maanden
Schofthoogte: +/- 45 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Eind mei naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Rosie:

Lefkada, ook wel Lefkas is genoemd is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee. Voor toeristen een heerlijk oord, maar voor menig (zwerf)hond een stuk minder plezierig. Gelukkig bevindt zich een klein groepje dierenbeschermers op het eiland dat zich om deze dieren bekommert. Rosie werd samen met haar zes broertjes en zusjes gevonden op het strand. Mensen op een langsvarende boot zagen de kleintjes en konden ze daar natuurlijk niet achterlaten. Het hele nestje (waaronder ook wereldhondjes Trixie, Dani, en Emily) werd meegenomen en kwam uiteindelijk terecht bij de dierenbeschermers die een klein asieltje runnen op het eiland. De kleine pupjes waren er niet best aan toe. Hun vacht zag er slecht uit en ze waren zwaar ondervoed. Dankzij goede en liefdevolle verzorging zijn Rosie en haar broertjes en zusjes er weer helemaal bovenop gekomen. Hun vacht glanst weer en hun oogjes stralen. De pups bleken gelukkig kerngezond. Eind mei is Rosie volledig gevaccineerd en klaar voor haar reis naar Nederland. 

Het karakter van Rosie:

Rosie is het kleinste teefje van allemaal. Ze was op 1 mei slechts 24 cm hoog en woog rond de 7 kilo. Ondanks dat ze de kleinste is is Rosie zelfverzekerd, en erg lief. Ze vindt het geweldig om aan de riem uitgelaten te worden door de vrijwilligers. Rosie is geboren rond 1 februari en zij wordt naar verwachting een rank, slank hondje van rond de 40-45 cm hoog en 15-20 kilo zwaar. Aangezien Rosie's ouders onbekend zijn is dit slechts een schatting. Uiteraard zal Rosie nog veel moeten leren als zij in Nederland is. Zo is ze het verkeer en het leven in een huis niet gewend. Met liefdevolle en geduldige begeleiding zal Rosie snel wennen bij haar nieuwe baasjes.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas