Trixie (geadopteerd)

Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 3 maanden
Schofthoogte: +/- 45 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Eind mei naar Nederland
Contact opnemen  

Het verhaal van Trixie:

Lefkada, ook wel Lefkas is genoemd is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee. Voor toeristen een heerlijk oord, maar voor menig (zwerf)hond een stuk minder plezierig. Gelukkig bevindt zich een klein groepje dierenbeschermers op het eiland dat zich om deze dieren bekommert. Trixie werd samen met haar zes broertjes en zusjes gevonden op het strand. Mensen op een langsvarende boot zagen de kleintjes en konden ze daar natuurlijk niet achterlaten. Het hele nestje (waaronder ook wereldhondjes Emily, Rosie, en Dani) werd meegenomen en kwam uiteindelijk terecht bij de dierenbeschermers die een klein asieltje runnen op het eiland. De kleine pupjes waren er niet best aan toe. Hun vacht zag er slecht uit en ze waren zwaar ondervoed. Dankzij goede en liefdevolle verzorging zijn Trixie en haar broertjes en zusjes er weer helemaal bovenop gekomen. Hun vacht glanst weer en hun oogjes stralen. De pups bleken gelukkig kerngezond. Eind mei is Trixie volledig gevaccineerd en klaar voor zijn reis naar Nederland. 

Het karakter van Trixie:

Trixie is een opgewekt en vrolijk hondje. Speels, lief en ondeugend, zoals een pup moet zijn. Tijdens het wandelen loopt ze al netjes mee aan de riem.  Trixie geniet van alle nieuwe dingen die ze tegenkomt en houdt gewoon van alles en iedereen. Alle pups uit dit nest zijn lichtgewicht hondjes en zullen waarschijnlijk niet groter worden dan 40 tot 45 cm. Ze zijn geboren omstreeks 1 februari. Trixie was op 1 mei 25 cm hoog en woog 8 kilo. Zij heeft een zwarte vacht maar die is langzaam aan het veranderen. Uiteraard zal Trixie nog veel moeten leren als zij in Nederland is. Zo is ze het verkeer en het leven in een huis niet gewend. Met liefdevolle en geduldige begeleiding zal ze snel wennen bij haar nieuwe baasjes.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas