Julia (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 2 jaar
Schofthoogte: 40 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Vibo Valentia, Italië
Huidige verblijfplaats: Spijkenisse
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Julia:

In de Zuidelijke regio Calabrië in de voet van Italië bevinden zich veel zwerfhonden. Een klein groepje dierenbeschermers is hier dagelijks actief om de dieren in nood te helpen waaronder Anna (contactpersoon stichting Wereldhonden). Op een dag werd Julia bij haar gebracht. Zij was hoogzwanger en liep te zwerven over straat. Gelukkig had Anna nog plek in haar opvang en mocht Julia blijven. Ze kreeg eten, drinken en een rustige plek waar ze een enkele dagen later beviel van 6 prachtige pupjes. Helaas hebben maar twee hondjes het overleefd vanwege een parvo uitbraak. De pups zijn inmiddels geplaatst in Nederland en nu is het de beurt aan Julia. Op 8 mei zijn Julia en haar pups aangekomen in Nederland. Julia wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Julia:

Julia heeft een lief en zacht karakter. Ze is rustig en slaapt opvallend veel. Een lief muurbloempje dus, dat niet opvalt en slechts een klein stukje van de bank in beslag neemt. Julia wil graag geknuffeld worden en kan hier echt van genieten. Ze kijkt de kat uit de boom maar is dol op lekkere hapjes en hiermee kun je haar hart dan ook snel winnen. Julia is gehoorzaam en braaf. Als ze met rust gelaten wilt worden zoekt ze zelf haar bench op. Julia heeft een neiging tot vluchtdrang, als de deur opengaat is Julia erbij. Opletten geblazen dus, voor haar nieuwe baasjes. We vermoeden dat dit mettertijd wel zal verdwijnen. Gelukkig is ze goed te corrigeren en terug te sturen naar haar plekje. Julia is al helemaal zindelijk en past zich goed aan aan haar nieuwe leven als huishond. Ze is graag buiten en geniet van een lekkere wandeling. Uiteraard vragen we ook voor Julia geduld en een liefdevolle begeleiding van haar toekomstige baasjes. Zodat ze op haar eigen tempo kan wennen aan de nieuwe toekomstige thuissituatie.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Italië zie:  https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia