Vili (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 40 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Struga, Macedonië
Huidige verblijfplaats: Leiden
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Vili:

Struga is een klein plaatsje aan het meer van Ohrid in Macedonië, die de laatste jaren door steeds meer Nederlandse toeristen wordt bezocht. Straathonden zijn hier heel gewoon. Beti, een plaatselijke dierenbeschermster en contactpersoon van stichting Wereldhonden, doet wat ze kan door de honden bij te voeren en te castreren. Kwetsbare honden zoals pups en gewonde honden geeft zij onderdak op haar boerderij. Vili is als pupje gevonden. Kinderen uit de buurt hadden haar aan een boom vastgebonden bij het flatgebouw waar Beti's ouders wonen. Zij hebben Vili meegenomen naar de boerderij waar ze tussen de vele andere honden opgroeide tot de volwassen jonge hond die ze nu is. Op 25 maart is Vili in Nederland aangekomen. Ze wordt opgevangen in een gastgezin waar ook een kat aanwezig is. Vili is geboren in november 2019.

Het karakter van Vili:

Vili is, voor een hondje met haar geschiedenis, erg makkelijk. Ze is gek op knuffelen en doet dit dan ook graag. Zo graag, dat ze soms probeert op de bank of in de stoel erbij te komen zitten. Ze is er klein genoeg voor maar in het gastgezin gaat dat tegen de regels in. Vili is een slim meisje. Als je haar de regels duidelijk maakt heeft ze deze binnen de kortste keren door. Van Macedonië naar de binnenstad was een grote verandering voor haar maar nu ze wat meer aan gewend is gaat ze met veel plezier naar buiten om te wandelen, ook al kan ze soms nog wel schrikken van lawaaiige motoren of van mannen. Vili is tevreden met een kleine wandeling maar draait haar pootje ook niet om voor een langere tour. Ze is ontzettend sociaal, niet alleen met mensen maar ook met andere honden en gaat heel lief om met de kat in het gastgezin. Ze zoekt graag veilige plekjes op bijvoorbeeld onder de tafel of achter een stoel. Ze vindt de bench dan ook geen enkel probleem. Zelfs ’s nachts is ze heel rustig! Spelen met speelgoed is haar nog een beetje vreemd en haar karakter is überhaupt heel ‘tranquilo’. Ze weet heel goed wanneer het tijd is voor aandacht en wanneer tijd voor een dutje. Totdat er eten in de buurt is! Trainen en motiveren gaan heel goed met voer, er is wel wat discipline nodig om te zorgen dat ze niet bedelt of op tafel springt (ze kan heel hoog springen!). Omdat Vili zo slim en mensgericht is verwachten we hiermee geen problemen.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Macedonië zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/struga-macedonie