Joe (geadopteerd)

Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: +/- 50 cm
Gecastreerd: Nee
Land van Herkomst: Vibo Valentia, Italië
Huidige verblijfplaats: Maurik
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Joe:

In het Zuiden van Italië, in de streek Calabrië, bevinden zich veel zwerfhonden. Een dierenvriendin die erg begaan is met het lot van deze dieren, vindt bijna dagelijks afgedankte honden op haar pad. Afgelopen januari vond zij op een verlaten fabrieksterrein drie kleine witte pupjes waaronder Joe. De hondjes waren destijds een week of zes. Ze renden door de lege fabriekshal en waren erg bang. Maar de ervaren dierenbeschermster wist de kleintjes te vangen en nam ze mee naar haar huis. Hier konden Joe en zijn broertjes worden gesocialiseerd. Met name Joe draaide al snel bij. De hondjes sterkten hier langzaam aan en werden gevaccineerd, ontvlooid en ontwormd. Na enige tijd konden de broertjes overgebracht worden naar de zwerfhondenopvang waar meerdere lotgenoten opgevangen worden. De dierenbeschermster komt hier dagelijks om de honden te voeren en met ze te knuffelen. Joe wordt hier goed verzorgd en kan er heerlijk spelen met de andere aanwezige honden. Binnenkort is het voor Joe en zijn broertjes tijd voor hun reis naar Nederland waar hun nieuwe leven zal beginnen. Het moge duidelijk zijn dat Joe nog veel zal moeten leren bij zijn nieuwe baasjes in Nederland. Hij heeft nog vrijwel niets van het huishondenleven meegekregen. Denk hierbij aan het zindelijk worden, het lopen aan een riem buiten en ook het verkeer op straat is Joe niet gewend. Onze ervaring is echter dat slimme hondjes als Joe snel leren en zich vlot zullen aanpassen aan hun leven als huishond. Liefde, geduld en empathie zijn hierbij de sleutelwoorden. 

Het karakter van Joe:

Toen gevraagd werd naar het karakter van kleine Joe kreeg de Italiaanse dierenvriendin een glimlach op haar gezicht. 'E fantàstico e molto dolce!' zei ze meteen. Joe is een vriendelijk en vrolijk pupje dat zijn angsten helemaal overboord heeft gegooid. Hij is sociaal met andere honden en erg speels. Natuurlijk moet hij, zoals hierboven reeds aangegeven, nog heel veel leren maar met Joe's karakter zit het in ieder geval wel goed.

Opmerking:

Joe's broertje Jack wordt binnenkort ook ter adoptie aangeboden op deze website. Hij is wat terughoudender en angstiger en zal om die reden eerst in een gastgezin worden opgevangen.