Jane (geadopteerd)

Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: +/- 50 cm
Gecastreerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Jane:

Jane werd samen met haar broertje Jimmy (ook op deze site) geboren bij een oudere dame, vlakbij het plaatsje Nydri op het Griekse eiland Lefkas. Deze dame heeft twee honden en uit deze honden zijn al vaker nestjes geboren, tot grote frustratie van onze contactpersonen op Lefkas. Zij zijn al langere tijd bezig om de vrouw over te halen haar twee honden te laten steriliseren zodat er geen nieuwe honden geboren worden. Dit is tot op heden nog niet gelukt. Toch blijven ze volhouden en het enige dat ze kunnen doen is de pups na verloop van tijd meenemen en ter adoptie aanbieden zodat ze in ieder geval een goed leven krijgen. Gelukkig gaf de eigenaresse Jane en Jimmy zonder problemen mee en hebben ze nu de kans op een mooie toekomst. Momenteel verblijven zus en broer in het kleinschalige asieltje waar ze goed verzorgd worden en zich prima vermaken. We hopen binnenkort transport voor de pups te kunnen regelen. Zodat ze zo snel mogelijk een eigen thuis zullen krijgen. Jane en Jimmy zijn in november 2020 geboren. Ze worden naar verwachting ongeveer 50 cm hoog en 15 tot 20 kilo zwaar. 

Het karakter van Jane:

Jane is een schattig meisje met een prachtige lange vacht. Ook heeft ze een mooie tekening op haar snuitje. Net als haar broertje heeft ze een blauwe tong, dat afkomst van een chow chow doet vermoeden. Jane is een lieverd, ze houdt van spelen met haar broertje en knuffelen op zijn tijd. De hondjes kunnen al aan de lijn lopen en leren nog iedere dag bij. Hier in Nederland is de situatie toch heel anders dan op Lefkas. Zo zijn ze bijvoorbeeld druk verkeer niet gewend. Broer en zus moeten dan ook nog veel meer leren. Om die reden zijn we op zoek naar liefdevolle en geduldige baasjes die begrijpen dat dit alles tijd nodig heeft.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas