Jimmy (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 maanden
Schofthoogte: +/- 50 cm
Gecastreerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Jimmy:

Jimmy werd samen met zijn zusje Jane (ook op deze site) geboren bij een oudere dame, vlakbij het plaatsje Nydri op het Griekse eiland Lefkas. Deze dame heeft twee honden en uit deze honden zijn al vaker nestjes geboren, tot grote frustratie van onze contactpersonen op Lefkas. Zij zijn al langere tijd bezig om de vrouw over te halen haar twee honden te laten steriliseren zodat er geen nieuwe honden geboren worden. Dit is tot op heden nog niet gelukt. Toch blijven ze volhouden en het enige dat ze kunnen doen is de pups na verloop van tijd meenemen en ter adoptie aanbieden zodat ze in ieder geval een goed leven krijgen. Gelukkig gaf de eigenaresse Jimmy en Jane zonder problemen mee en hebben ze nu de kans op een mooie toekomst. Momenteel verblijven broer en zus in het kleinschalige asieltje waar ze goed verzorgd worden en zich prima vermaken. We hopen binnenkort transport voor de pups te kunnen regelen. Zodat ze zo snel mogelijk een eigen thuis zullen krijgen. Jimmy en Jane zijn in november 2020 geboren. Ze worden naar verwachting ongeveer 50 cm hoog en 15 tot 20 kilo zwaar. 

Het karakter van Jimmy:

Jimmy is een lieve, maar vooral grappige pup. Hij heeft veel plezier samen met zijn zusje, En hij houd van lekker knuffelen met de verzorgers in het asieltje. Elke dag als deze binnen komen is hij uitzinnig van vreugde. Ze gunnen hem dan ook een leuke familie in Nederland. Jimmy heeft een mooie bruine langharige vacht, die wellicht nog veranderd, en een bijzondere tekening in zijn staart. Net als zijn zusje heeft Jimmy een blauwe tong, dat afkomst van een chow chow doet vermoeden. Aan de riem wandelen gaat goed. Jimmy en Jane zijn natuurlijk nog pups en zullen, net als elke pup, nog veel moeten leren. Ze gaan, eenmaal in Nederland, graag mee op cursus met hun nieuwe baasjes.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas