Affy (geadopteerd)

Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 62 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Affy:

Affy had een zwaar leven op het Griekse eiland Lefkas. Ze werd gebruikt als kettinghond. Dit is verboden bij de wet maar komt in de praktijk helaas nog veel voor in Griekenland. Onze contactpersonen op Lefkas hadden medelijden met Affy en na overleg met de eigenaar mochten ze Affy meenemen. De eigenaar beloofde voortaan geen honden meer aan de ketting te houden. Affy bleek zwanger maar de pups waren niet levensvatbaar. Ze is inmiddels gesteriliseerd. Affy verblijft nu in het kleinschalige asieltje waar ze goed verzorgd wordt. Ze speelt veel met haar vriendje Patch (ook op deze site). Op dit moment weten we niet goed op welke termijn Affy naar Nederland kan komen. Dit ivm corona. Maar als er zich een mogelijkheid aandient zullen we alles in het werk stellen om Affy naar Nederland te halen. Affy is geboren in september 2019 en weegt 25 kilo. 

Het karakter van Affy:

In het asiel komt Affy's karakter langzaam naar boven. Ze blijkt een lieve vrolijke dame te zijn die graag met de andere honden in het asiel speelt. Affy loopt goed mee aan de riem. Ook blijkt ze een goede klimmer. Affy beklimt regelmatig met succes het hek in het asiel. Iets om goed in de gaten te houden voor haar nieuwe baasjes in Nederland. Affy is een energieke hond dus sportieve baasjes opgelet! Lange wandelingen waarbij Affy haar energie kwijt kan worden gewaardeerd. Een huishouden waar kleine kinderen aanwezig zijn is daarom ook niet geschikt voor energieke Affy. In het asiel lopen katten rond die Affy uitdagen. Ze heeft de neiging achter ze aan te gaan maar we weten niet wat ze uiteindelijk zal doen. We denken voor de zekerheid dat Affy beter niet bij katten geplaatst moet worden. Voor Affy zoeken we ervaren baasjes, mensen die begrijpen dat dit meisje nog veel moet leren. En dat het socialisatieproces geduld, energie en toewijding vergt. Maar de beloning zal groot zijn, Affy heeft alles in zich om een geweldige huishond te zijn. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas