Patch (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 50 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Utrecht 
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Patch:

Patch werd gevonden in een klein dorpje in de buurt van Lefkas stad. Hij was aangereden door een auto en ter plekke achtergelaten. Onze contactpersonen op Lefkas ontfermden zich over Patch en brachten hem naar de dierenarts. Daar werd een zwelling op zijn voorpoot geconstateerd, bij nader onderzoek door de dierenarts bleek er gelukkig niets gebroken. Mensen in de buurt wisten wie de eigenaar was dus werd er contact opgenomen. De man ontkende glashard dat hij de eigenaar was. Onbegrijpelijk want Patch is een geweldige hond. Hij werd opgevangen in een kleinschalig asieltje op Lefkas. Hier heeft Patch een fijne tijd gehad en speelde hij vaak met zijn vriendinnetje Affy (ook in Nederland geplaatst via stichting Wereldhonden). Natuurlijk is een eigen baasje het ultieme geluk voor een hond. Op 23 april is Patch in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin in Utrecht. Patch is omstreeks februari 2020 geboren en hij weegt 27 kilo.

Het karakter van Patch:

Patch wordt door zijn gastgezin omschreven als een aanhankelijke, liefhebbende jonge hond. Simpel gezegd, hij is een volwassen hond met puppy/puber gedrag en is door zijn verleden bepaalde puppy streken niet verloren. Hij is jong, energiek, speels, ondeugend en erg sterk. Dit merk je als je met hem gaat wandelen. Patch kan behoorlijk aan de riem trekken, maar is aan het verbeteren sinds hij bij zijn gastgezin woont. Patch is zindelijk en gewend aan een bench hoewel hij de laatste tijd  liever bij zijn opvangbaasjes in de buurt is tijdens het slapen. Buitengewoon slim is Patch ook. Sinds zijn aankomst in Nederland heeft hij de basiscommando's "sit ", "come”,en "down" geleerd. Patch is erg sociaal en vindt het heerlijk om bij mensen te zijn, met andere honden te spelen en lange wandelingen te maken. Patch is een geweldige hond, die nog veel te leren heeft door lessen met zijn nieuwe baasjes. Wij zijn daarom op zoek naar ervaren eigenaren die deze jonge, energieke en sterke hond aankunnen en bereid zijn zich in te zetten voor een gedegen opleiding. Ook is een redelijke tuin een must voor Patch, hij is graag buiten. We plaatsen Patch niet bij katten. Helaas heeft Patch tot nu toe pech gehad met adopties en is hij al drie keer terug gebracht. Er werd helaas geen tijd genomen een vertrouwensband op te bouwen. Dit is belangrijk bij een intelligente sterke hond als Patch. We zoeken dan ook ervaren baasjes die de tijd willen nemen voor Patch en na een periode van gewenning samen met hem aan de slag willen gaan. Deze baasjes zullen een geweldige hond aan Patch hebben, een maatje voor het leven. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas