Patch (in optie)

Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 50 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Lefkas, Griekenland
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Patch:

Patch werd gevonden in een klein dorpje in de buurt van Lefkas stad. Hij was aangereden door een auto en ter plekke achtergelaten. Onze contactpersonen op Lefkas ontfermden zich over Patch en brachten hem naar de dierenarts. Daar werd een zwelling op zijn voorpoot geconstateerd, bij nader onderzoek door de dierenarts bleek er gelukkig niets gebroken. Mensen in de buurt wisten wie de eigenaar was dus werd er contact opgenomen. De man ontkende glashard dat hij de eigenaar was. Onbegrijpelijk want Patch is een geweldige hond. Hij wordt momenteel opgevangen in het kleinschalige asieltje op Lefkas. Hier heeft Patch het goed naar zijn zin en speelt hij vaak met zijn vriendinnetje Affy (ook op deze site). Natuurlijk is een eigen baasje het ultieme geluk voor een hond en we willen Patch naar Nederland halen zodra er een mogelijkheid is. We zijn hierbij echter afhankelijk van veel factoren in verband met corona. We hopen dat het eind maart of begin april zal lukken. Patch is het wachten waard! Eind 2019 is Patch geboren en hij weegt 27 kilo.

Het karakter van Patch:

Patch wordt door zijn verzorgers in het asiel omschreven als een zachtaardige lieve jongen. Hij is jong en speels en....heel sterk. Dat is te merken als je met hem gaat wandelen. Patch kan behoorlijk trekken aan de riem. Waarschijnlijk is hem nooit iets geleerd en zal hij ook moeten wennen aan het lopen aan een riem buiten. Patch is sociaal en vindt het spelen met andere honden heerlijk. Het kan hierbij wel nogal ruig aan toegaan maar altijd liefdevol en zonder kwaad in de zin. Patch is dus een geweldige hond die nog veel zal moeten leren, als hij eenmaal in Nederland is. We zoeken daarom ervaren baasjes die deze jonge en sterke hond aankunnen en energie willen steken in een gedegen opvoeding. Ze krijgen er een fantastische hond voor terug, een maatje voor het leven.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas