Ace (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 9 maanden
Schofthoogte: 50 cm
Gecastreerd: Nee
Land van Herkomst: Lefkas, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Spijkenisse
Vergoeding: 360 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Ace:

Lefkada, ook wel Lefkas is genoemd is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee. Voor toeristen een heerlijk oord, maar voor menig (zwerf)hond een stuk minder plezierig. Gelukkig bevindt zich een klein groepje dierenbeschermers op het eiland dat zich om deze dieren bekommert. Regelmatig vinden deze dierenbeschermers ongewenste en achtergelaten pups. Ook Ace werd als pup, samen met zijn broertjes en zusje gevonden op een doorgaande weg. Ze hadden geluk want ze werden op tijd ontdekt en konden worden gered. De pupjes waren nog te klein voor vast voedsel en dus werden Ace en zijn nestgenootjes met de fles opgevoed. Alle pups zijn vorig jaar september geplaatst bij Nederlandse baasjes. Behalve arme Ace, helaas moest hij achterblijven want er bleek een probleem met zijn blaas te zijn. Een dierenarts heeft Ace een week lang in zijn kliniek opgenomen. Eind december is Ace geopereerd, de urineleiders werden opnieuw vastgemaakt aan zijn blaas. Ace is nu helemaal genezen al kan hij soms nog wel eens een druppeltje verliezen wanneer hij niet op tijd uitgelaten wordt. Ace heeft overigens nergens last van. Hij zal alleen wat vaker uitgelaten moeten worden. Of tussendoor even in de tuin. Ace vindt het allemaal prima. Hij werd na zijn operatie in een gastgezin op Lefkas opgevangen om zijn herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Op 15 maart is Ace aangekomen in Nederland. Na een half jaar is Ace (tijdelijk) weer herenigd met zijn broer Banjo in Spijkenisse. Ace wordt namelijk opgevangen door Banjo's baasjes tot er een geschikt thuis voor hem gevonden is. 

Het karakter van Ace:
 
Ace is een geweldige jongen, vriendelijk en loyaal. Hij is opgevoed met de fles dus al jong gewend aan mensen(handen) en dat is te merken. Ace is dol op zijn mensenvrienden. Ook met andere honden en zelfs met katten kan hij het goed vinden. Ace is actief en speels en heeft energie voor tien. Hij kan in een wilde bui nog wel eens springen uit enthousiasme vandaar dat we hem liever niet bij hele kleine kinderen plaatsen. Ace vindt het heerlijk om met een balletje te spelen, eenmaal weg gegooid brengt hij het bijna altijd terug. Hij is ook dol op speeltjes, vooral als er een piepje in zit. Ace kent zijn naam goed en luistert (meestal) als je hem roep. Hij is een bench gewend, het liefst met twee kussens en een deken erin want Ace houdt wèl van comfort. Als hij alleen thuis is ligt hij bijna altijd in een open bench te slapen. Hij heeft in het gastgezin nog nooit iets kapot gemaakt. Ace gaat graag mee in de auto, en geniet dan van het naar buiten kijken. Buiten loopt Ace goed mee aan de riem, hij is al helemaal gewend aan een tuigje. Druk verkeer kent Ace niet dus daar zal hij nog mee moeten leren omgaan. Ace is een geweldige hond die nog wel veel zal moeten leren. Dit zal geen probleem zijn want Ace is een slimme hond, hij leert snel. Ace zal dan ook graag mee gaan naar cursus met zijn nieuwe baasjes. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang op Lefkas zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/shelter-little-friends-lefkas